Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Έργα στην Ανατολική Αττική

Έργα ύδρευσης στον Κουβαρά και οδοποιίας στο Διόνυσο προχωρά η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Ειδικότερα:
Υπεγράφη από τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρή η σύμβαση με τον Δ. Τσίγκο, ανάδοχο μετά από διαγωνισμό, του έργου «Συντήρηση - βελτίωση οδικού δικτύου Δήμου Διονύσου» προϋπολογισμού 250.000 €. Με την εργολαβία προβλέπεται να εκτελεσθούν εργασίες συντήρησης και ασφαλτόστρωσης με αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα στις οδούς Βωμού (γεφυράκι έως τέρμα λεωφορείου), Πεζοναυτών (Λ. Διονύσου), Δημοκρατίας (Άργους έως Ολύμπου), Περικλέους (Ανακτορείας έως Ηρακλείτου), Ηρακλείτου (Θέτιδος έως Προμηθέως) και Μεσσηνίας (Χρυσοκελαρίας έως Πύλου) στον Δήμο Διονύσου σε συνολικό μήκους 1500 μέτρων.
Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 2 μήνες.
Επίσης ο νομάρχης υπέγραψε σύμβαση με την εταιρία Δίοκλος Κατασκευαστική Α.Τ.Ε. για  το έργο «Επέκταση και βελτίωση δικτύου ύδρευσης Κοινότητας Κουβαρά», συνολικού προϋπολογισμού 996.677,02 €.
Το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης αποτελείται από παλαιούς αγωγούς κατασκευασμένους από αμιαντοτσιμέντο που ,εκτός από την ανεπαρκή για τα σημερινά δεδομένα χωρητικότητα, παρουσιάζουν πολύ μεγάλες απώλειες νερού ενώ είναι επιβλαβείς για την υγεία των κατοίκων.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΕΠ Αττικής και θα παραδοθεί εντός δώδεκα μηνών.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής ενέκρινε εξάλλου την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Αυλώνα για την εκπόνηση της μελέτης για την αναθεώρηση του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Δήμου Αυλώνα.
Η εκπόνηση της μελέτης επιβάλλεται διότι το ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου Αυλώνα έχει εγκριθεί από το 1949 και υπάρχει πλήθος προβλημάτων του οικισμού που χρονίζουν όπως:
-Ανεπαρκές και μη ιεραρχημένο κυκλοφοριακό δίκτυο
-Αδυναμία παράκαμψης του κέντρου λόγω μη ύπαρξης θεσμοθετημένου περιφερειακού δρόμου
-Έλλειψη θεσμοθετημένων χρήσεων γης
-Παράνομες κατασκευές κυρίως παραπήγματα αντιαισθητικά που υποβαθμίζουν το περιβάλλον
-Τυφλά οικόπεδα και οδοί που καταλήγουν σε αδιέξοδα
Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 975.633,96 €, από τα η Νομαρχία θα καλύψει τα 775.633,96 € και τα υπόλοιπα ο Δήμος Αυλώνας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki