Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οως θα κινηθεί ο ΠΑΟ για το γήπεδο στον Βοτανικό

Σε πέντε άξονες κινηθεί η στάση του ΠΑΟ για το γήπεδο του Ελαιώνα.Συγκεκριμένα πρόκειται:

Πρώτον, να μην χαθούν τα κεκτημένα του γηπέδου, δηλαδή η οικοδομική άδεια καθώς και η απόφαση του ΣτΕ που ξεκαθαρίζει ότι το γήπεδο και οι λοιποί αθλητικοί χώροι είναι απολύτως νόμιμοι και συνταγματικοί.

Δεύτερον, το γεγονός ότι το ΥΠΕΚΑ διατηρεί ακέραια την ευθύνη συνταγματικότητας της νέας ρύθμισης- με άλλα λόγια το ΥΠΕΚΑ θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι η νομοθετική ρύθμιση δεν θα «κολλήσει» από το ΣτΕ.

Τρίτον, ο Παναθηναϊκός θέλει να ισχύσει η υπάρχουσα άδεια με τις όποιες αλλαγές και αναθεωρήσεις. Η λογική είναι να μην χαθεί άλλος χρόνος και κυρίως να μην χρειαστεί ο Παναθηναϊκός να επαναλάβει την χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης νέας άδειας.

Τέταρτον, παράλληλα με την νομοθετική ρύθμιση τα νέα δεδομένα απαιτούν την αναθεώρηση των συμβάσεων με τον Δήμο. Για τους πράσινους είναι αλληλένδετα τα θέματα της νομοθετικής ρύθμισης και των νέων συμβάσεων.

Πέμπτον, το θέμα του χρονοδιαγράμματος. Ο Παναθηναϊκός από την πρώτη στιγμή επίμονα ζητάει να του επιτραπεί η άμεση έναρξη των διαδικασιών ανέγερσης. Να μην εξαρτάται η τύχη του γηπέδου από την εξέλιξη του εμπορικού κέντρου. Συνεπώς, οι πράσινοι θα ζητήσουν σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οποίο θα δεσμευτεί τόσο το ΥΠΕΚΑ όσο και ο Δήμος.

Είναι δεδομένο ότι όλες οι πλευρές, συμπεριλαμβανομένου και του Ερασιτέχνη, ο οποίος άλλωστε έχει ήδη τοποθετηθεί δημόσια για τα δίκαια αιτήματά του και τις θέσεις του, θα εξετάσουν την νέα νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να φτάσει την τελική της μορφή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki