Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι απόψεις των μηχανικών για τα δημόσια έργα

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ), που εκπροσωπεί πάνω από 20.000 μέλη, ανακοίνωσε τις θέσεις του για τις βελτιώσεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που αφορά στις μελέτες δημοσίων έργων. Οι βασικοί άξονες που διέπουν τις θέσεις του ΣΠΜΕ, είναι:

·Το υφιστάμενο πλαίσιο πρέπει να τροποποιηθεί με στόχο την θεσμοθέτηση πλέον διαφανών και αντικειμενικών αξιολογήσεων.

· Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με την θεσμοθέτηση νέου νόμου θα δημιουργήσει σημαντικές καθυστερήσεις στην εκπόνηση μελετών και στην εκτέλεση των αντίστοιχων έργων δημοσίου ενδιαφέροντος. Προηγούμενη εμπειρία διδάσκει ότι ένα θεσμικό πλαίσιο απαιτεί χρόνο μεγαλύτερο των 2 ετών για την πλήρη υιοθέτηση του από τους διάφορους φορείς.

·Οι μελέτες των έργων αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο των έργων και όχι πάρεργο. Σωστές μελέτες οδηγούν σε ασφαλή, οικονομικά και τεχνικά ορθά έργα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των υποδομών, την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος.

·Οι δεσμεύσεις που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός πλαισίου μελετών που θα είναι συμβατό και ταυτόχρονα θα βοηθάει στην ενίσχυση των συμφερόντων των Ελλήνων Μελετητών.
.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki