Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Δεν σταματά το ΜΕΤΡΟ

«Δεν υπήρξε και δεν τίθεται ζήτημα διακοπής των εργασιών κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης,
Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι τόσο η βασική γραμμή του μετρό, όσο και οι επεκτάσεις του προς Καλαμαριά και Δυτική Θεσσαλονίκη αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για την επίλυση τριών βασικών προβλημάτων, που προκάλεσαν τις καθυστερήσεις.

Το πρώτο ζήτημα, που, όπως επισήμανε ο υφυπουργός, σχετίζεται με τη χρηματοδότηση του έργου «έχει διευθετηθεί, καθώς ο υπουργός Οικονομικών εγγυήθηκε την απρόσκοπτη συνέχιση του δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να διασφαλισθεί η εθνική συμμετοχή, η απορρόφηση κονδυλίων από την τέταρτη προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ) και να μη χαθεί άλλος χρόνος».Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με τις καθυστερήσεις που προκαλούν οι απροσδιορίστου χρόνου ολοκλήρωσης αρχαιολογικές έρευνες, ο κ. Μαγκριώτης και η κ. Μενδώνη τόνισαν από κοινού ότι «οι όποιες αρρυθμίες υπήρξαν μπορούν να διορθωθούν με έναν καλό συντονισμό του υπουργείου Υποδομών και των αρχαιολογικών υπηρεσιών».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki