Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Έργα στην Αίγινα

Δύο έργα που αφορούν στην αναβάθμιση του κεντρικού οδικού δικτύου αλλά και της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού της Αίγινας, των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός ανήλθε στα 7,7 εκατ. €, ολοκλήρωσε η Νομαρχία Πειραιά.
Πρόκειται για τα έργα της βελτίωσης και συμπλήρωσης του βασικού οδικού άξονα που συνδέει την πόλη της Αίγινας με το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Μαρίνας συνολικού μήκους 12,3 χιλιομέτρων και της αποκατάστασης των σημαντικών φθορών που είχαν παρατηρηθεί στο λιμάνι του νησιού, που μέρος του κινδύνευε με κατάρρευση.
Στο πλαίσιο του πρώτου έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανήλθε στα 6,8 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Γ΄ΚΠΣ, αλλά και από ίδια έσοδα της Νομαρχίας, υλοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες οδοποιίας σε όλο το μήκος του δρόμου που συνδέει την Αίγινα με την Αγ. Μαρίνα και διαπερνά σημαντικούς οικισμούς του νησιού, όπως ο Μεσαγρός και οι Άγιοι Ασώματοι αλλά και δημοφιλείς τόπους προορισμού, όπως είναι το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στο οποίο προσέρχεται καθημερινά μεγάλο πλήθος προσκυνητών.
Οι εργασίες αποκατάστασης της θεμελίωσης του λιμανιού αλλά και της ανωδομής του, περιλάμβαναν μεταξύ άλλων και την τοποθέτηση νέων εξαρτημάτων πρόσθεσης των πλοίων και αποκατάστασης των υπαρχόντων ραμπών, με γνώμονα το λιμάνι της Αίγινας να είναι απόλυτα ασφαλές για πλοία και επιβάτες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki