Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Πληρώνει μόνο ο δήμος

Ο χαρακτηρισμός του δήμου Ηρακλείου ως Οργανωμένο Αρχαιολογικό χώρο  δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις εγκρίσεις των μελετών καθώς και στην χορήγηση οικοδομικών αδειών αλλά και γενικότερα στην αδειοδότηση παρεμβάσεων στην εντός τειχών πόλη .Αυτά τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιάννης Κουράκης στην εισαγωγική του τοποθέτησή κατα την συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής του δήμου στην οποία  έθεσε και τα παρακάτω ζητήματα :

1. Της μη τήρησης των οικονομικών όρων της Προγραμματικής Σύμβασης Ενετικών Τειχών και Παλιάς Πόλης από τον ΥΠ.ΠΟ. και Υ.Π.Ε.Κ.Α. με αποτέλεσμα να καλύπτει μονομερώς ο Δήμος Ηρακλείου τις οικονομικές υποχρεώσεις της Προγραμματικής Σύμβασης. Μέχρι τώρα οφείλονται στο Δήμο Ηρακλείου πάνω από 10.000.000 € και από τα 2 Υπουργεία.
2. Έθεσε το ζήτημα που παρατηρείται με τις καθυστερήσεις των εγκρίσεων των μελετών λόγω της γραφειοκρατίας..
3. Αναφέρθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα του 1965 το οποίο χαρακτηρίζει το Δήμο Ηρακλείου ως Οργανωμένο Αρχαιολογικό χώρο και τόνισε ότι πρέπει να συνεργαστούν η Επιτροπή με το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να γίνει αναθεώρησή του, καθώς δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις εγκρίσεις των μελετών καθώς και στην χορήγηση οικοδομικών αδειών αλλά και γενικότερα στην αδειοδότηση παρεμβάσεων στην εντός τειχών πόλη.
4. Επίσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων Κνωσσού, τόνισε δε ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα καταθέσει σχετική πρόταση στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.
5. Τόνισε ότι 1η Προτεραιότητα του Δήμου Ηρακλείου παραμένουν τα ζητήματα του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού και ιδιαίτερα της ανάδειξης – συντήρησης και αποκατάστασης  των μνημείων της πόλης καθώς και την προβολή της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki