Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα σχέδια αναπλάσεων για τις πλατείες της Θεσσαλονίκης

dentroΤα σχέδια των αναπλάσεων για τις πλατείες της Θεσσαλονίκης μένουν στο συρτάρι μεχρι να βρεθούν τα χρήματα καθώς η κρίση έχει καθυστερήσει την υλοποίηση του σχεδιασμού.
Σειρά παρεμβάσεων σε δύο μικρές πλατείες στα δυτικά του ιστορικού κέντρου, την πλατεία Χρηματιστηρίου και Εμπορίου, σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης.Στην πλατεία Χρηματιστηρίου  προβλέπεται η τοποθέτηση ενός μικρού σιντριβανιού ή χώρου νερού, αλλά και αλλαγές στα πεζοδρόμια. Οι πεζόδρομοι ήπιας κυκλοφορίας θα είναι το χαρακτηριστικό της πλατείας και της σχεδόν γειτονικής πλατείας Εμπορίου. Η περιοχή θα αποκτήσει δηλαδή εικόνα όμοια με αυτήν που σήμερα παρουσιάζουν τα Λαδάδικα, χωρίς όμως την ανάπλαση του κτιριακού συνόλου, καθώς κάτι τέτοιο, εκτός από υψηλή χρηματοδότηση, θα απαιτούσε και τη σύμπραξη άλλων κρατικών υπηρεσιών.
Η πλατεία Διοικητηρίου, μπροστά από το κτίριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, στην οδό Αγίου Δημητρίου, αποτελεί μία ακόμη περίπτωση πλατείας που περιμένει τα χρήματα για την αναμόρφωσή της. Η μελέτη είναι ήδη έτοιμη και βασίζεται σε αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του υπουργείου Πολιτισμού, για τριπλή αξιοποίηση της πλατείας, με χώρο για την ανάδειξη των αρχαίων, πάρκινγκ και χώρο αναψυχής.Τον Απρίλιο του 2005, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο διαμόρφωσης της πλατείας σε τρία επίπεδα, με διατήρηση των αρχαίων στο κατώτερο επίπεδο, κατασκευή χώρου στάθμευσης χωρητικότητας περίπου 100 αυτοκινήτων στο μεσαίο επίπεδο και διαμόρφωση χώρου αναψυχής στο επίπεδο του δρόμου.Στο μικροσκόπιο του Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν επίσης μπει η πλατεία των Δώδεκα Αποστόλων, που γειτνιάζει με την πλατεία Βαρδαρίου, αλλά και η πλατεία γύρω από το βυζαντινό ναό της Αγίας Αικατερίνης, όπου θα δημιουργηθεί πάρκο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki