Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι συμβαίνει στη Λεωφόρο;

Όχι μόνο έσπευσε σε χρόνο - ρεκόρ ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ να εξαιρέσει από την κατεδάφιση αυθαίρετες κατασκευές των εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά δωρίζει και την ιδιοκτησία του γηπέδου στην ΠΑΕ, παρότι η έκταση έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στον ερασιτέχνη από τον Δήμο Αθηναίων... Σε εφαρμογή, λοιπόν, τροπολογίας στον νόμο 4117/2013, με τον οποίο νομιμοποιούνται όλες οι αυθαιρεσίες στην Αλεξάνδρας και το υφιστάμενο γήπεδο "δύναται να λειτουργεί νομίμως" για πέντε χρόνια και αναθέτει αρμοδιότητες της πολεοδομίας του δήμου αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, των οποίων υποτίθεται ο ρόλος είναι επιτελικός, ο γενικός γραμματέας, Σ. Αλεξιάδης, στις 22 Μαρτίου, ύστερα από αίτηση της ΠΑΕ, την 1η Μαρτίου εξαιρεί από την κατεδάφιση αυθαίρετες κατασκευές. Στην απόφαση εξαίρεσης από την κατεδάφιση το γήπεδο... αλλάζει χέρια, ενώ στον νόμο η ΠΑΕ είναι ο χρήστης της εγκατάστασης. Αναγράφεται επί λέξει: "Στο οικόπεδο που βρίσκεται στο Οικοδομικό Τετράγωνο 22/69 του Δήμου Αθηναίων, ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και έχει κατασκευαστεί το γήπεδο 'Απόστολος Νικολαΐδης', εξαιρούνται από την κατεδάφιση για χρονικό διάστημα πέντε ετών από τη δημοσίευση του Ν. 4117/2013 (29Α/5.2.2013), ήτοι έως 5.2.2018, οι εξής αυθαίρετες κατασκευές".

Αυτές είναι τέσσερις θύρες εισόδου και εκδοτήρια εισιτήριων συνολικής επιφάνειας 125,90 τ.μ., κατασκευή περίφραξης συνολικού μήκους 10,15 μ. και 7 υπερυψωμένες βάσεις ισάριθμων θυρών στην είσοδο του γηπέδου μπάσκετ, όπως και 4 βάσεις προβολέων φωτισμού συνολικής επιφάνειας 125,90 τ.μ. Στην εν λόγω τροπολογία, με παραγγελία προφανώς από το "Σκάι Περιβάλλον", θεωρούνται οι εγκαταστάσεις στην Αλεξάνδρας "νομίμως υφιστάμενες" αν δεν παραβιάζουν τις διατάξεις που ίσχυαν όταν κατασκευάστηκαν ή αυτές που ισχύουν σήμερα. Διαφορετικά "αυθαίρετες εγκαταστάσεις, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης, μπορούν να εξαιρούνται από την κατεδάφιση για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών από τη δημοσίευση του παρόντος και μετά την υπαγωγή αυτών στον Ν. 4014/2011 (σ.σ.: τακτοποίηση αυθαιρέτων) ως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον έχουν ανεγερθεί σε δομήσιμους χώρους και ταυτόχρονα δεν είναι επικίνδυνες από στατική άποψη και δεν παραβλάπτουν το άμεσο ή ευρύτερο περιβάλλον με τη χρήση που έχουν.

Η απόφαση για την εξαίρεση από την κατεδάφιση εκδίδεται από τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Οικοδομικών και Κτηριακών Κανονισμών (ΔΟΚΚ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4014/2011, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει". Μετά την έκδοση της απόφασης εξαίρεσης από την κατεδάφιση, ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι εκδίδονται οικοδομικές άδειες για βελτίωση, επισκευή κ.λπ. των εγκαταστάσεων του γηπέδου από το ΥΠΕΚΑ εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του χρήστη της εγκατάστασης...

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki