Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Έλεγχοι σε νοίκια

Ελέγχους για κρυμμένα εισοδήματα από τις τρεις μεγάλες πλατφόρμες ενοικίασης ακινήτων, AirBnB, Booking και Homeaway, ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα έτη 2018 και 2019.

 

Μετά τα στοιχεία για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που παρέλαβε η ΑΑΔΕ από αυτές τις πλατφόρμες, ξεκινά ηλεκτρονικές διασταυρώσεις με τα αντίστοιχα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλουν οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων. Σε νέα απόφαση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή δίνονται οδηγίες στον μηχανισμό για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν αυτές οι διασταυρώσεις.

 

Οι ιδιοκτήτες με αδήλωτα εισοδήματα αντιμετωπίζουν πρόστιμα 5.000 ευρώ τα οποία πολλαπλασιάζονται εφόσον πρόκειται για επαναλαμβανόμενες παραβάσεις. Επειδή ακριβώς θα υπάρξει περαιτέρω έλεγχος για τον εντοπισμό ακινήτων που δεν δηλώνονται στο ηλεκτρονικό Μητρώο της ΑΑΔΕ επιστρατεύονται ταυτόχρονα οι ελεγκτές του υπουργείου Τουρισμού και της Οικονομικής Αστυνομίας.

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το αυτοτελές πρόστιμο των 5.000 ευρώ επιβάλλεται για κάθε μία από τις εξής παραβάσεις:

 

■ Παράλειψη εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής»,

 

■ Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής,

 

■ Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (ΕΣΛ) ή του Μοναδικού Αριθμού Γνωστοποίησης (ΜΑΓ) στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής, από τους «Διαχειριστές» για τους οποίους δεν υπάρχει υποχρέωση εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki