Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μέτρα για την ανάπτυξη τώρα και όχι σε 100 χρόνια

Δεν είναι λίγες οι φορές που επισημάνθηκε ότι η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς οι παραδοσιακές της δραστηριότητες συρρικνώνονται χωρίς την παραμικρή ένδειξη ότι έρχεται κάτι άλλο να πάρει την θέση τους.

Η οικοδομή όχι μόνο έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη της αλλά κάνουν ότι περνά απο το χέρι τους να την βουλιάξουν ακόμα περισσότερο. Οι μεταβιβάσεις έχουν πέσει στο ναδιρ και αυτή την στιγμή που μιλάμε οι μεσίτες στα εξοχικά θέρετρα είναι ευχαριστημένοι που πουλάνε κάποια μικρά σπίτια για να βγάλουν τον χειμώνα που έρχεται.

Για να καταλάβει ακόμα και ο πιο αδαής τι γίνεται δεν έχει παρά να πάει σε κάποιο Κυκλαδονήσι για να αντικρύσει τους εγκαταλελειμένους σκελετούς των οικοδομών. Μαζί με την οικοδομή νοσεί και όλο το κύκλωμα που ζεί απο αυτή. Η βιομηχανία οικοδομικών υλικών, οι εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και οι παραδοσιακοί τεχνίτες οι οποίοι για πρώτη φορά φέτος θα βρεθούν στην ανάγκη να "φάνε απο τα έτοιμα".

Εκείνοι που βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη μοίρα είναι όσοι πίστεψαν στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και επενδυσαν λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα. Πολλοί απο τους ανθρώπους αυτούς που χρεώθηκαν για να κτίσουν ή για να αγοράσουν ένα σπίτι τώρα βρίσκονται έρμαιο των τραπεζών και του φόβου της ανεργίας.

Φυσικά, ο κ. Φίσερ ή ο κ. Τομάζο ή όλοι εκείνοι που τους κουβάλησαν δεν κάθονται δίπλα τους να ζήσουν την αγωνία τους . Δεν βλεπουν το τρομοκρατημένο βλέμμα τους την ώρα που ψάχνουν να βρούν τις κατάλληλες λέξεις για να απολογηθούν στην γυναίκα και στα παιδιά τους. Για αυτούς και για τους άλλους που τους κουβάλησαν είναι αριθμοί δεν είναι ζωές . Αυτοί που έρχονται να μας πουν ότι σε 100 χρόνια θα τους ευγνωμονούμε για την κρίση, δεν είδαν το έμπορο που στάθηκε για τελευταία φορά έξω απο το μαγαζί που χρεωκόπησε.

Προφανώς αυτοί και οι εργοδότες τους δεν σκέφτηκαν ότι σε 100 χρόνια όλοι εμείς και αυτοί, θα είμαστε ΜΑΚΑΡΙΤΕΣ και ενδεχομένως να έχουμε φύγει απο αυτή την ζωή με την απορία του ΓΙΑΤΙ... Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός έχει δώσει την εντολή στη Κυβέρνηση αυτή  να πάει την χώρα και την ζωή του μπροστά. Αν πριν ένα χρόνο ο κ. Παπανδρέου, ο κ.Ραγκούσης , ο κ. Πάγκαλος , ο κ. Παπακωσταντίνου και οι υπόλοιποι έλεγαν την ΑΛΗΘΕΙΑ για το που θα οδηγούσαν την χώρα αυτή το πιθανότερο είναι ότι θα έψαχναν την ψήφο τους στην κάλπη.

Κανένας δεν  ψήφισε για να μείνει άνεργος , ούτε για να κλείσει το μαγαζί του ούτε για να βλέπει τους κόπους μίας ζωής να καταλήγουν στις τσέπες των τοκογλύφων που έχουν πολλαπλασιαστεί σαν τις ακρίδες . Για αυτό το καθήκον και η υποχρέωση των κυβερνώντων  είναι να προσφέρουν την ελπίδα της απασχόλησης σε καθένα απο τους σχεδόν 600.000 ανέργους ,σε καθένα απο τους 200.000 εμπόρους που είδαν ή θα δούν τα μαγαζιά τους να κλείνουν , σε καθένα απο τους 2.000 μεσίτες και κατασκευαστές που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους , σε... Και όχι σε 100 χρόνια αλλά τώρα ! Εκτός και αν ισχυριστούν ότι αυτά που έχουν υπογράψει δεν τους δίνουν την δυνατότητα να πάρουν μέτρα για την ΕΡΓΑΣΙΑ, την ΟΙΚΟΔΟΜΗ, το ΕΜΠΟΡΙΟ...

ΥΓ-1- : Για τα 100 χρόνια μίλησε ο κ. Φισερ , αμερικάνος καθηγητής του Γεϊλ τον οποίο επικαλείταο συχνά ο κ. πρωθυπουργός.

ΥΓ -2- : Ο κ. Τομάζο είναι ο ιταλός σύμβουλος που μπαίνει στο Μαξίμου με την ιδιότητα του ως συμβούλου του πρωθυπουργού.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki