Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το "βρώμικο" χρήμα επενδύει ανενόχλητο

Βλέποντας το κέντρο της Αθήνας να αργοπεθαίνει αφημένο στην τύχη του από την πολιτεία η οποία αυτάρεσκα μιλά για μέτρα και αστυνόμευση καταλαβαίνεις που βρίσκεται πραγματικά το πρόβλημα αυτής της χώρας. Δυστυχώς ζούμε όλοι σε μία εικονική πραγματικότητα η οποία μας απορροφά τόσο πολύ ώστε αδυνατούμε να αντιληφθούμε την πραγματική ζωή που εκτυλίσσεται δίπλα μας.

Ας επανέλθουμε στο κέντρο της Αθήνας και ας δούμε πως στήνεται αυτή η εικονική πραγματικότητα. Σήμερα ο δήμος της Αθήνας με περίσσια ικανοποίηση ανακοίνωσε τον εντοπισμό μίας αποθήκης με παραποιημένα προϊόντα ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε μία σύλληψη για ναρκωτικά στο Βόλο. Αυτές οι δύο ανακοινώσεις είναι η σημερινή σοδειά στην μάχη κατά της εγκληματικότητας. Αν όμως διασχίσει κανείς το κέντρο αυτής της πόλης θα καταλάβει ότι η εγκληματικότητα είναι εκεί και όχι μόνο δεν κρύβεται αλλά επεκτείνεται ανενόχλητη σαν τον επιθετικό καρκίνο.

Έλληνες, Σουδανοί, Νιγηριανοί και κάθε φυλή του Ισραήλ πουλά ανενόχλητη ναρκωτικά στην Ευριπίδου, την Πειραιώς, στην Σοφοκλέους στην Βάθη . Γυναίκες από κάθε γωνιά του πλανήτη εκπορνεύονται ανενόχλητες μέρα μεσημέρι στην Γ΄ Σεπτεμβρίου. Τα όπλα και τα ναρκωτικά διακινούνται ανενόχλητα στο Ζεφύρι. Και πλέον κάθε γειτονιά της χώρας έχει την δική της πιάτσα ναρκωτικών , πορνείας και κάθε λογής εγκληματικής δραστηριότητας. Όλα αυτά γεννούν εισόδημα δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο . Πρόκειται για το «βρώμικο χρήμα» το οποίο στην συνέχεια «καθαρίζει» και επενδύεται σε ακίνητα , μετοχές , ομόλογα, κότερα, σύνθετα χρηματοπιστωτικά προϊόντα , επιχειρήσεις και σε ότι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους. Και κανένας μα κανένας δεν μιλά για αυτά τα δισεκατομμύρια που «μολύνουν» οτιδήποτε ακουμπήσουν. Από τότε που ξεκίνησε αυτή η πορεία προς τον όλεθρο της χώρας ούτε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν είπε τίποτε …Λες και δεν υπάρχει.

Η αλήθεια είναι ότι δίπλα σε μία Ελλάδα που κινείται ζαλισμένη ανάμεσα στην χρεωκοπία, στην επιστροφή της δραχμής, στις συντάξεις της πείνας και στις υποκριτικές δηλώσεις των πολιτικών για κάθαρση υπάρχει μία άλλη Ελλάδα που ξεπροβάλλει όλο και περισσότερο ξεδιάντροπα μπροστά στα μάτια μας. Βγάζει περιπαικτικά την γλώσσα λέγοντας σε όλους εμάς ότι αυτήν δεν την αγγίζει τίποτε.

Μήπως , η υπεύθυνη ηγεσία του τόπου αυτού έχει αναλογιστεί που πάνε αυτά τα χρήματα από τον τζίρο των δισεκατομμυρίων από τα ναρκωτικά; Μήπως η υπεύθυνη ηγεσία αυτού του τόπου έχει αναλογιστεί που πάνε αυτά τα χρήματα από την πορνεία; από το εμπόριο των όπλων; από το εμπόριο των βιομηχανικών τοξικών αποβλήτων; από το λαθρεμπόριο τσιγάρων ; από την τοκογλυφία; από την προστασία ; από...;

Και όμως , ενώ ακούμε για τον μεγαλογιατρό που κάνει φοροδιαφυγή ή για τον μεγαλοδικηγόρο ή τον τραγουδιστή φίρμα , για την Ζήμενς , για το Βατοπαίδι δεν έχουμε ακούσει ούτε μία λέξη για το βρώμικα και ποτισμένα με αίμα λεφτά των ναρκωτικών. Η αστυνομία και η ανεξάρτητη αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος λειτουργούν λες και το χρήμα του εγκλήματος είναι ανύπαρκτο. Και όλοι μαζί οι έλληνες προχωράμε σε αυτή την εικονική πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει , θεωρώντας ότι όλοι εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι για την χρεωκοπία των ασφαλιστικών ταμείων , για την χρεωκοπία αυτής της χώρας ενώ την ίδια στιγμή το βρώμικο χρήμα αργά ή γρήγορα θα κάνει -ή μήπως ήδη έχει κάνει- την εμφάνιση του αγοράζοντας τα σπίτια , τα μαγαζιά, τις επιχειρήσεις ακόμα και τις ζωές όλων εμάς που είμαστε υπεύθυνοι για την κρίση..

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki