Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι δεν είπαν για την ακίνητη περιουσία

Οι ανακοινώσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σίγουρα δεν πρόσφεραν τίποτε απολύτως στην προσπάθεια για να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι θα ελαφρυνθεί απο το επώδυνο φορτίο που του έβαλαν να "κουβαλά". Το πρώτο στοιχείο είναι ότι δεν αντιμετωπίζονται στο ελάχιστο τα προβλήματα κακοδιαχείρισης .

Σε μία σειρά ρεπορταζ της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας επισημάνθηκαν περιπτώσεις σπατάλης σε ενοίκια την ίδια ώρα που ακίνητα ρημάζουν αλλά και περιπτώσεις καταπατήσεων . Ούτε μία λέξη δεν ακούστηκε για τις περιπτώσεις αυτές που κοστίζουν στον έλληνα φορολογούμενο δισ. ευρώ κάθε χρόνο τα οποία καλείται να πληρώσει καταβάλλοντας υπέρογες φορολογίες και με απάνθρωπες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Δεν ακούστηκε ούτε μία κουβέντα για ελέγχους στα ενοίκια που καταβάλλονται σήμερα απο το δημόσιο για κτίρια που έχει νοικιάσει και τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν ακόμα και τις πέτρες να κοκκινίσουν απο ντροπή και αγανάκτηση.

Δεν ακούστηκε ούτε μία λέξη για τις διαδικάσιες εκποίησης ακινήτων του δημοσίου που απο ότι ακούγεται στην αγορά είναι προνομιακός χώρος ορισμένων οι οποίοι είναι σε θέση να πληροφορούνται και να φτάνουν πάντα πρώτοι.

Δεν ακούστηκε ούτε μία λέξη για το αν προτίθεται η Κυβέρνηση να συμπεριλάβει την αξία της ακίνητης περιουσίας στο ενεργητικό του ισολογισμού της χώρας. Προφανώς αγνοούν ότι είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχει συμπεριλάβει τα ακίνητα περιουσιακά της στοιχεία σε κανένα ισολογισμό με ολέθριες επιπτώσεις στο χρέος και στο έλλειμα ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Αντίθετα , ακούστηκαν για μια ακόμα φορά τα ίδια και τα ίδια τα οποία ακόμα και ένα απλό στέλεχος μίας εταιρίας διαχείρισης ακίνητης περιουσίας θα έγραφε σε ένα κομμάτι χαρτί μετά απο σκέψη πέντε λεπτών. Αλλά ακόμα και αν είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν αυτά που εξήγγειλαν δεν είπαν το χρόνο που θα απαιτηθεί για να φτιάξουν τους πλήρεις φακέλλους των ακινήτων με όλα τα νομικά και οικονομικά τους στοιχεία. Για να τους βοηθήσουμε θα τους πούμε ότι χρειάζονται χρόνια ολάκαιρα για να γίνει σωστά αυτή η δουλειά.

Και αυτό πρακτικά οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όλη η κουβέντα γίνεται για να μπούν έσοδα στα ταμεία του κράτους μετά τουλάχιστον δύο χρόνια. Εκτός και αν ακολουθηθεί η πρακτική του "πασαλείματος" οπότε θα επωφεληθούν εκείνοι που ήδη έχουν αρχίσει τις επισκέψεις...

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki