Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη;

mikrofono2Η Ευρώπη φαίνεται ότι σε λίγο καιρό δεν θα έχει μόνο να αντιμετωπήσει την οικονομική κρίση αλλά και τους πολίτες οι οποίοι γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Πριν απο λίγο έγινε γνωστό ότι στη Γαλλία η αποχή στις περιφερειακές εκλογές έφθασε το 52%. Στην χώρα μας δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιευτηκαν στο κυριακάτικο τύπο εμφανίζουν τα κόματα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστο οριακά υψηλότερο του  57% . Ανάλογες τάσεις φαίνεται να διαμορφώνονται σε Ισπανία και Πορτογαλία αλλά και Γερμανία.

ΓΑΛΛΙΑ

Νίκη των κομμάτων της αριστεράς  και ρεκόρ αποχής των ψηφοφόρων δείχνουν τα exit poll από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία. Σύμφωνα με το ινστιτούτο TNS-Sofres, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και άλλα κόμματα της αριστεράς κατακτούν τη νίκη με συνολικό ποσοστό 53% έναντι 40% που συγκεντρώνει το κυβερνών κόμμα Ένωση για ένα Λαίκό Κίνημα (UMP) του Νικολά Σαρκοζί μαζί με κόμματα της δεξιάς.Δεύτερο exit poll της εταιρείας OpinionWay δίνει στο μέτωπο της αριστεράς ποσοστό 53% έναντι 42% για τη δεξιά. Έκπληξη πρώτο γύρο ήταν το σχετικά υψηλό ποσοστό, περίπου 10%, που λαμβάνει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο του Ζαν-Μαρί Λε Πεν.Η αποχή αγγίζει το 52%, ποσοστό ρεκόρ για περιφερειακές εκλογές.
ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το «Έθνος της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί συγκεντρώνουν ποσοστό 57,7%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 34,5% και η ΝΔ 23,2%, με τη διαφορά μεταξύ να διαμορφώνεται στο 11,3%.
Η  δημοσκόπηση της RASS για το «Παρόν» εμφανίζει το σύνολο των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων να φτάνει στο 57,8%, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει 33,4% και τη ΝΔ να υπολείπεται κατά 9 μονάδες (24,4%).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki