Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Γιατί περιμένουν έκρηξη στην αγορά ακινήτων

Σύμφωνα με τα πορίσματα νέας έκθεσης της PwC με τίτλο «Real Estate 2020: Building the future», η ραγδαία αστικοποίηση και οι δημογραφικές αλλαγές, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές, θα οδηγήσουν σε σημαντική ανάπτυξη των επενδύσεων στον κλάδο των ακινήτων μέσα στα επόμενα έξι χρόνια. Η έκθεση προβλέπει ότι το σύνολο των ακινήτων που προσφέρονται για επενδύσεις παγκοσμίως θα αυξηθεί πέραν του 55%, φθάνοντας το 2020 τα $45,3 τρις, έναντι $29,0 τρις το 2012, ενώ ανάλογη πορεία ανάπτυξης θα καταγραφεί και στη συνέχεια μέχρι το 2030. Μέχρι το 2020, αναμένεται να σημειωθούν στον κλάδο ακινήτων μεταξύ άλλων οι ακόλουθες αλλαγές:

• Τεράστια επέκταση των πόλεων, με ανάμεικτα αποτελέσματα. Μέχρι το 2020, η μεγάλη μετανάστευση του 21ου αιώνα προς τις πόλεις θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στις ραγδαία αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής, οι πόλεις θα διογκωθούν. Αστικοποίηση θα παρατηρηθεί και στις αναπτυγμένες δυτικές χώρες, με βραδύτερους ωστόσο ρυθμούς. Το 2020, ο ανταγωνισμός μεταξύ των πόλεων θα είναι ιδιαίτερα έντονος. Κι ενώ μερικές πόλεις θα αναδειχθούν σε κέντρα δημιουργίας πλούτου, σε έναν πολυδιάστατο κόσμο άλλες πιθανόν να αποτύχουν. Οι πόλεις με ηγετικό ρόλο σε κάθε περιφέρεια ενδέχεται να προσφέρουν ευκαιρίες για ελκυστικές αποδόσεις.

• Η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό για ακίνητα και συνεπώς και τον ανταγωνισμό μεταξύ κτηματομεσιτικών οργανισμών.

• Η ανάγκη για βιωσιμότητα θα επηρεάσει το σχεδιασμό κτιρίων και έργων, αναδεικνύοντας τις ευκαιρίες αλλά και κινδύνους για τους διαχειριστές ακινήτων.

• Η τεχνολογία θα διαφοροποιήσει τα οικονομικά δεδομένα του κλάδου των ακινήτων: η αύξηση των διαδικτυακών αγορών οδηγεί σε συνεχή μείωση της ανάγκης για χώρους λιανικού εμπορίου, ενώ αντίθετα οι μικρότεροι χρόνοι παράδοσης αυξάνουν την ανάγκη για αποθηκευτικούς χώρους κοντά στους πελάτες. Μείωση θα συνεχίσει να καταγράφει και η ζήτηση για γραφειακά συγκροτήματα καθώς αυξάνεται όλο και περισσότερο η εργασία από το σπίτι ή σε δορυφορικά γραφεία. Για τις κατασκευαστικές εταιρείες, τα τεχνολογικά επιτεύγματα καθιστούν την κατασκευή οικολογικά αποδοτικών κτιρίων πιο πρακτική. Η τεχνολογία προσφέρει ακόμη και τη δυνατότητα μετεξέλιξης της εργασίας των ίδιων των διαχειριστών ακινήτων, επιτρέποντάς τους να αξιοποιήσουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την τηλεργασία, αλλά και τεχνικές διαχείρισης στοιχείων όπως είναι η αποθήκευση δεδομένων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki