Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μπαίνουν και στα σπίτια μας

Τελικά, ο κ Στουρνάρας αποφάσιε να "μπεί στα σπίτια μας". Με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή για να καταστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο νόμος του ελληνικού κράτους έχονται τα πάνω-κάτω σε πολλούς Έλληνες (διατήρηση χαρατσιού, ΔΕΗ, απολύσεις και τα προαπαιτούμενα της δόσης του α' τριμήνου). Οι εκπρόσωποι της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν ότι ο στόχος για το 2014 είναι να εισπραχθούν 3,2 δισ. ευρώ από τη φορολογία ακινήτων και συμφωνήσαν να δηλωθεί εφέτος στο Ε9 το σύνολο της ακίνητης περιουσίας, περιλαμβανομένων των αγροτεμαχίων, εκτός σχεδίου ακινήτων κ.λπ.

Απο την άλλη πλευρά ,  ο υφυπουργός Οικονομικών κάλεσε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο να πουλήσουν τα σπίτια τους για να πληρώσουν την εφορία. Γνωρίζοντας πως το Δημόσιο δεν θα αποκομίσει σημαντικά ποσά αν βγάλει στο σφυρί τα ακίνητα των οφειλετών τους Δημοσίου, εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ζητεί από τους φορολογούμενους που χρωστούν στην εφορία να σπεύσουν να πουλήσουν την κύρια κατοικία τους, ή το κατάστημα τους που μπορεί να έχουν κ.λπ. για την πληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Οι οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προς τις εφορίες είναι σαφείς: σε περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι εφοριακοί θα παρέχουν φορολογική ενημερότητα και βεβαίωση οφειλής στους φορολογούμενους εφόσον δεχτούν να πουλήσουν τα ακίνητά τους. Ακόμα και αν αναγκαστούν να τα «σκοτώσουν» για να τα πουλήσουν, το Δημόσιο θα εισπράξει κατά προτεραιότητα τα χρήματα που αντιστοιχούν στην οφειλή. Οι περιπτώσεις είναι δύο:

* Το τίμημα από την πώληση του ακινήτου να είναι μικρότερο από την οφειλή. Στην περίπτωση αυτήν η εφορία παίρνει από τον φορολογούμενο όσα εισέπραξε από την πώληση. Οι εναπομείνασες οφειλές θα διασφαλίζονται είτε από λοιπά περιουσιακά στοιχεία είτε από εγγυήσεις τρίτων.

* Το τίμημα από την πώληση του ακινήτου να είναι μεγαλύτερο από την οφειλή. Το Δημόσιο εισπράττει εφάπαξ το ποσοστό που χρωστά ο οφειλέτης και ό,τι χρήματα απομείνουν τα κρατεί ο φορολογούμενος.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki