Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το Δρακονήσι και το Μνημόνιο !!!

Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το θέμα των νησιών προς πώληση ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή ζουν σε άλλη χώρα. Το σαββατοκύριακο που πέρασε έκαναν την εμφάνιση τους διάφορα ρεπορταζ με τα νησιά  προς πώληση . Σε κάποια μάλιστα αναφέρονταν και συγκεκριμένα νησιά που προσφέρονται προς αξιοποίηση. Η λιστα αυτή, προφανώς προϊόν διαροών απο την Κυβέρνηση - προκειμένου να ενισχύσει την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού στον γαλλικό Μοντ- έκρυβε εκπλήξεις. Αν και τα νομικά προβλήματα που είναι σημαντικά και κάποια απο αυτά άπτονται του Συντάγματος καθιστούν την άμεση αξιοποίηση ιδιαίτερα δύσκολη εντούτοις το realestatenews.gr ερεύνησε δειγματοληπτικά την μορφολογία του εδάφους κάποιων απο αυτά και διαπίστωσε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για... βράχους.

Να γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι .Σε μία απο τις λίστες που εμφανίστηκαν στις εφημερίδες περιλαμβάνεται και το Δρακονήσι που βρίσκεται στην Τήνο. Στα πλαίσια της έρευνας αναζητήσαμε φωτογραφίες αλλά και βιβλιογραφικές αναφορές περιγραφής του νησιού. Ανακαλύψαμε λοιπον ότι πρόκειται για ένα βράχο 20 στρεμμάτων !!!  Στην περιγραφή του Γ. Γιαγκάκη στο άρθρο "Γεωγραφική επισκόπηση της πολυνήσου Τήνου", το Δρακονήσι  περιγραφεται ως εξής:

"Δρακονήσι.Στην είσοδο του κόλπου της Κολυμπήθρας , έχει εμβαδόν επιφανείας 20 στρέμματα και ακτογραμμή 714 μέτρα . Απόκρημνο, έχει πρόσβαση μόνο απο τη δυτική πλευρά και σε νηνεμία. Είναι καταφύγιο γλάρων και κοράκων που κάνουν εκεί φωλιές. Κατάφυτο απο κρίταμο, που αποτελεί εξαίρετο συμπλήρωμα στις σαλάτες και σε άλλα φαγητά. Στο Δρακονήσι υπάρχουν δύο μικρές θαλάσσιες σπηλιές..."

Κοντολογής  άνθρωποι , που δεν ξέρουν τι τους γίνεται ταϊζουν τους έλληνες με παραμύθια και "αέρα κοπανιστό.

ΥΓ : Οι πληροφορίες για το Δρακονήσι περιέχονται στην έκδοση Τήνος: Ιστορία και Πολιτισμός σελ. 25

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki