Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα: Τι σημαίνει η σιωπή των κομμάτων

Ενώ η απόσταση που μας χωρίζει από την εκλογική αναμέτρηση μικραίνει , τα δύο μεγάλα κόμματα σιωπούν σχετικά με τις προθέσεις τους όσο αφορά στα φλέγοντα θέματα της αγοράς ακινήτων. Στην πραγματικότητα, οι δύο «μεγάλοι» του πολιτικού συστήματος με την σιωπή τους είτε δηλώνουν την αδυναμία τους να χαράξουν μία ολοκληρωμένη πολιτική για την αγορά ακινήτων είτε προσπαθούν να συγκαλύψουν την πρόθεση τους να ακολουθήσουν την ίδια και απαράλλακτη πολιτική με εκείνη της κυβέρνησης Παπαδήμου την οποία άλλωστε και στήριξαν και την άλλη της κυβέρνησης Παπανδρέου. Με απλά λόγια δεν μιλούν γιατί προτίθενται να κινηθούν στην γνωστή συνταγή της υπερφορολόγησης και της απαξίωσης της ακίνητης περιουσίας. Το ανησυχητικό είναι ότι και τα θεωρούμενα ως μικρότερα κόμματα ακολουθούν κατά πόδας τους μεγάλους.

Ετσι λοιπόν τα κόμματα ελπίζουν ότι με γενικότητες και αφορισμούς θα ξεπεράσουν και θα υφαρπάξουν την ψήφο των ανθρώπων της αγοράς ακινήτων καθώς πιστεύουν ότι η σιωπή τους μπορεί να αποτελέσει το άλλοθι για νέες φορολογίες αλλά και για παρεμβάσεις που θα απαξιώνουν περαιτέρω την αγορά κυρίως στις εκτός σχεδίου περιοχές. Προφανώς θεωρούν ότι , η συστηματική απροθυμία να δεσμευτούν για οτιδήποτε θα τους δώσει επιχειρήματα του στυλ «εμείς δεν υποσχεθήκαμε τίποτε …». Η γενικευμένη στάση όλων των κομμάτων να αρνούνται να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για την αγορά ακινήτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς , είναι πολύ πιθανόν κάποια από τα μικρότερα κόμματα να στηρίξουν ένα κυβερνητικό σχήμα .

Από την άλλη πλευρά, σημαντική είναι και η ευθύνη των συνδικαλιστικών φορέων της αγοράς ακινήτων καθώς , μέχρι αυτή την ώρα , κανένας από αυτούς δεν έχει απαιτήσει και δεν έχει καταγγείλει αυτή την σιωπή. Αν και γνωρίζουν , ότι πίσω από την απροθυμία των κομμάτων να μιλήσουν για τους φόρους στα ακίνητα, για την εκτός σχεδίου δόμηση και για την είσοδο επιχειρηματικών κολοσσών στην εξοχική κατοικίας κρύβεται η προσπάθεια παραπλάνησης των ιδιοκτητών, των μικροκατασκευαστών, των μεσιτών και των εργαζομένων στη οικοδομή και στις υπηρεσίες, εν τούτοις δεν έχουν καταγγείλει την κουτοπόνηρη στάση των κομμάτων. Δεν έχουν κάνει το αυτονόητο : να βγουν δημοσίως και να δηλώσουν ότι η απροθυμία αυτή σημαίνει : νέα χαράτσια , απαξίωση χιλιάδων αγροτεμαχίων και επιπλέον ανέργους.

Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του και να προσαρμόσει ανάλογα την στάση του. Έτσι ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του και αυτή την φορά δεν θα έχει το άλλοθι της εξαπάτησης αφού η απροθυμία των κομμάτων να δημοσιοποιήσουν τις προθέσεις του αποτελεί την πλέον ασφαλή ένδειξη για το τι πρόκειται να επακολουθήσει.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki