Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δεσμεύσεις με ρήτρα και όχι εξαγγελίες

H ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας , η αγορά ακινήτων, βρίσκεται πλέον σε συμπληγάδες και για να ανακάμψει θα πρέπει η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου να ακολουθήσει μία πολιτική. Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων που θα κληθούν να αποφασίσουν για το κόμμα(τα) από τα οποία θα κυβερνηθούν, είναι και ιδιοκτήτες , επιβάλλεται ΟΛΟΙ οι πολιτικοί σχηματισμού που θα διεκδικήσουν την ψήφο τους ελληνικού λαού, να έχουν ξεκάθαρη και δημόσια θέση για τις προθέσεις τους . Μάλιστα αν θα ήθελαν να έχουν καθαρή θέση με τους ψηφοφόρους θα έπρεπε να καθιερώσουν και μία ρήτρα «ειλικρίνειας».

Για να το πούμε πιο απλά η δέσμευση τους να μη είναι στα λόγια αλλά να συνεπάγεται και κάποιες κυρώσεις. Άλλωστε , η «περιπέτεια του 2009» που ξεκίνησε από το «λεφτά υπάρχουν» και κατέληξε σε 1.000.000 ανέργους δείχνει την απόσταση που χωρίζει τα λόγια από τα έργα. Σίγουρα , στην ελληνική κοινωνία υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων. Αυτό το έλλειμμα προκλήθηκε από την ανακολουθία μεταξύ λόγων και έργων που έχει χαρακτηρίσει την ελληνική πολιτική πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια. Αν οι πολιτικοί θέλουν να περιορίσουν αυτό το έλλειμμα δεν έχουν παρά να δεσμευτούν για τις πολιτικές που θα εφαρμόσουν στην:

-στην φορολογική επιβάρυνση

-στη χρηματοδότηση

-στο διαθέσιμο εισόδημα

-στην υπερβάλλουσα προσφορά κατοικιών αλλά και επαγγελματικών ακινήτων.

-στους όρους δανεισμού

-στην εκτός σχεδίου δόμηση

-στο χωροταξικό σχεδιασμό

Θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουν αν η πολιτική τους θα βασίζεται στην περαιτέρω συρρίκνωση της ζήτησης ή αν θα πάρουν μέτρα για την μεγέθυνση της και ποια θα είναι αυτά .

Και φυσικά οι δεσμεύσεις δεν θα είναι "κούφια" και παρελκυστικά λόγια αλλά πλήρεις προτάσεις με αρίθμους και χρονοδιάγραμμα. Δηλωσείς του στυλ "θα καταργήσουμε το χαράτσι αλλά θα το αντικαταστήσουμε με ένα άλλο φόρο που όμως θα σημαίνει μικρότερη επιβάρυνση", δεν λέει τίποτε πλέον για το έλληνα. Για να γίνουν πιστευτοί θα πρέπει να απαντούν συγκεκριμένα στο : Πώς και το Πότε.

Και η δέσμευση αυτή δεν αφορά μόνο τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας αλλά και όλα τα υπόλοιπα καθώς με την ρευστή κατάσταση που επικρατεί κάποια από αυτά μπορεί να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο όχι μόνο στο κυβερνητικό σχήμα αλλά και στην διάρκεια ζωής της Κυβέρνησης που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές. Αν τα κόμματα ξεκαθαρίσουν και δεσμευτούν για την πολιτική τους τότε όλη η ευθύνη για αυτά που έρχονται θα πέσει στη πλάτη των ελλήνων πολιτών αφού με την ψήφο τους ουσιαστικά θα δίνουν το «πράσινο φως» για να την εφαρμόσουν. Η εικόνα του πολιτικού τοπίου , όπως αυτό απεικονίζεται από τις δημοσκοπήσεις είναι ενδεικτική όχι μόνο της αγανάκτησης αλλά και της απαξίωσης συνολικά του πολιτικού συστήματος. Αν και αυτή τη φορά τα κόμματα επιχειρήσουν να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους τότε η αντίδραση θα μεταβληθεί σε χείμαρρο οργής αφού οι έλληνες βαρέθηκαν να τους εξαπατούν .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki