Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ηταν απόντες

mikrofono2Χθες , ο Εμπορικός Σύλογος της Αθήνας είχε καλέσει τους αρμόδιους υπουργούς να επισκεφτούν το ιστορικό κέντρο της πόλης. Πιστεύω ότι η επιλογή της ημέρας δεν ήταν τυχαία αφού η Παρασκευή ήταν η τελευταία εργάσιμη πριν την πρεμιέρα του διαλόγου για το φορολογικό. Σκοπός , της πρόσκλησης ήταν να δούν οι αρμόδιοι για την χάραξη της πολιτικής ορισμένα απο τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν την εμπορική δραστηριότητα στην πόλη "ανθυγιεινή" όπως :
- Το παραεμπόριο να ανθεί με τους υπάιθριους να βρίσκονται ακόμα και στην πανάκριβη Ερμού στην είσοδο των στεγασμένων επιχειρήσεων με τους τσιλιαδόρους να καιροφυλακτούν.
-Τους πιό εμπορικούς δρόμους της πόλης να αλλάζουν φυσιογνωμία.Για παράδειγμα η Ερμού , η οποία πριν 10 μόλις χρόνια ήταν ο δρόμος που μαγνήτιζε τη υπόλοιπη Ελλάδα να δεί προϊόντα που δεν μπορούσε να τα δεί πουθενά  με αιχμή του δόρατος παραδοσιακές ελληνικές επιχειρήσεις. Τώρα πλέον ελληνικές επιχειρήσεις με ιστορία εξαφανίστηκαν και στη θέση τους αλλυσίδες με παρουσία στις πόλεις των επισκεπτών.
-Τα άδεια καταστήματα στις παρόδους των εμπορικών δρόμων με τα ενοικιαστήρια να είναι παραμένουν περισσότερο απο 12 μήνες (ακόμα και στην Ερμού προσφέρονται για μίσθωση 5 μεγάλου εμβαδού εμπορικοί χώροι)
Οι ανακαταάξεις στο εμπόριο είναι ραγδαίες και συμπαρασύρουν μαζί τους και την αγορά των εμπορικών χώρων . Δυστυχώς όμως δεν ήταν κανείς απο τους προσκεκλημένους εκεί για να τις διαπιστώσουν απο το "πρώτο χέρι" πριν ξεκινήσουν να χαράζουν πολιτική.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki