Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

O καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται

Η λαϊκή ρήση: "ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται" , περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά ακινήτων.  Σίγουρα το «καράβι» της αγοράς ακινήτων δεν πάει καλά. Οι κατασκευαστές βλέπουν τα σπίτια τους απούλητα και την δουλειά τους «παγωμένη». Οι μεσίτες αντιμετωπίζουν καθημερινά πελάτες που θέλουν να πουλήσουν αλλά είτε δεν βρίσκουν αγοραστές είτε αυτοί που υπάρχουν θέλουν να τα αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί. Φυσικά και στη μία και στην άλλη περίπτωση το ταμείο είναι άδειο και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Εκατοντάδες χιλιάδες , που έχουν αγοράσει με στεγαστικό δάνειο είτε έχουν σηκώσει τα «χέρια ψηλά» είτε έχουν «χάσει τον ύπνο» σκεπτόμενοι τρόπους για να εξοικονομήσουν την επόμενη δόση. Εκατομμύρια ιδιοκτήτες αναζητούν τρόπους να βρουν λεφτά για να πληρώσουν την εφορία. Αρκετές χιλιάδες είναι εκείνοι που βρίζουν την ώρα και τη στιγμή που έπεσαν στην «παγίδα» της ρύθμισης των ημιυπαίθριων και τώρα υπολογίζουν ότι ο φόρος τους θα αυξηθεί –μετά και το αφορολόγητο-έως και 30% και αναζητούν τρόπους για τον πληρώσουν. Χιλιάδες είναι οι κάτοχοι αγροτεμαχίων που φοβούνται ότι η επόμενη έμπνευση του διδύμου Παπακωνσταντινου-Σηφουνάκη μπορεί να σημάνει αφαίρεση ή και περιορισμό του δικαιώματος δόμησης. Δεκάδες χιλιάδες πολιτικοί μηχανισμοί , μηχανολόγοι , εργολάβοι αλλά και απλοί εργάτες αναζητούν μέσα από τα αποκαΐδια της οικοδομής , δουλειά για να τα βγάλουν πέρα. Χιλιάδες συνταξιούχοι που περίμεναν ένα νοίκι βλέπουν είτε τον νοικάρη να μη μπορεί να το πληρώσει είτε την εφορία να του το αρπάζει (σκεφτείτε τι θα γίνει αν αυξηθεί η αυτόνομη φορολόγηση στο 20%).

Όλες αυτές οι καταστάσεις που περιγράψαμε παραπάνω αποτελούν μερικές από τις «φουρτούνες» , που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι «καπεταναίοι» (ιδιοκτήτες, οφειλέτες και επαγγελματίες). Τι όμως θα πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία ; Προφανώς να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να φθάσουν σε ένα …απάγγειο. Ξέρετε πως αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες καπετάνιοι την «φουρτούνα»; Η πρώτη κίνηση είναι να βλέπουν συνεχώς τον καιρό , η δεύτερη είναι να αποφύγουν τον καιρό και η τρίτη , αν και όταν βρεθούν «μέσα στην δίνη» , να κατεβάσουν ταχύτητα. Πρακτικά , στη περίπτωση της αγοράς ακινήτων , αυτό σημαίνει ότι η πλήρης καταγραφή της κατάστασης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει και η καταγραφή όλων των εναλλακτικών λύσεων είναι σαν το μετεωρολογικό δελτίο. Αν δεν ξέρεις τον καιρό , τότε κινδυνεύεις να βρεθείς στο «μάτι της καταιγίδας». Στην περίπτωση της αγοράς ακινήτων , η γνώση των ειδικών : νομικών φοροτεχνικών, μηχανικών , συμβολαιογράφων , μεσιτών ακόμα και εργολάβων , μπορεί να δώσει απαντήσεις αλλά και την καλύτερη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Χωρίς τις ειδικές γνώσεις , πάντα θα υπάρχει κάτι το οποίο θα σας έχει διαφύγει και τότε , το μόνο που μπορείτε να κάνετε , είναι να ελπίζετε ότι αυτό το «κάτι» δεν είναι αυτό που θα σας έλυνε το …πρόβλημα.

Οι τρόποι για να αποφύγει κάποιος την καταιγίδα είναι πολλοί. Άλλες φορές χρειάζεται να λοξοδρομήσει , άλλες πάλι χρειάζεται να περιορίσει την ταχύτητα, άλλες φορές να περιμένει να περάσει ο καιρός. Υπάρχουν και άλλοι , τους οποίους πάλι γνωρίζουν οι επαγγελματίες. Συμβουλευτείτε τους και μετά αποφασίστε ποιά λύση σας ταιριάζει καλύτερα.

Και αν βρεθείτε στο «μάτι του καιρού» μη πανικοβάλλεστε πάντα υπάρχει η σωστή λύση. Αν έχετε ακολουθήσει τις δύο προηγούμενες επιλογές σίγουρα θα τις γνωρίζετε. Αν όχι , προσπαθήστε να τις μάθετε. Σε κάθε περίπτωση όμως , κάθε ώρα που περνά και το «καράβι παραμένει αξιόπλοο» είναι όφελος και σίγουρα η υπομονή και η επιμονή είναι απαραίτητες προκειμένου να σταθείτε όρθιοι. Αυτό που θα πρέπει πάντα να θυμάστε είναι ότι και οι χειρότερες φουρτούνες κάποια στιγμή τελειώνουν και αυτό που πραγματικά μετρά είναι το «καράβι» να εξακολουθεί να ταξιδεύει με όλο το πλήρωμα …

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki