Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η σιωπή των αμνών

Οι μέρες που περνάμε είναι ιστορικές . Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αφιερώσουν σε αυτές , τόνους χαρτί και μελάνι όχι μόνο για να τις περιγράψουν αλλά και για να τις ερμηνεύσουν και να αποδώσουν ευθύνες. Η αποδοχή των όρων της δανειακής σύμβασης σίγουρα θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των ελλήνων. Επίσης , τεράστιες θα είναι οι επιπτώσεις από ένα ΟΧΙ σε αυτήν. Το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι ότι ο ελληνικός λαός προχωρά σε αυτό το μέλλον χωρίς να γνωρίζει τίποτε για αυτό! Στην πραγματικότητα η μοναδική ενημέρωση που έχει ο έλληνας προέρχεται από την TV , το ραδιόφωνο και από τα sites . Η επίσημη πολιτεία, τα κόμματα, οι ακαδημαϊκοί φορείς ως θεσμικές οντότητες απουσιάζουν από αυτή την σημαντική πρόκληση της ιστορίας. Αλήθεια , πέραν της συνθηματολογίας ούτε ένα πολιτικό κόμμα δεν έχει προσπαθήσει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει η θέση που έχει υιοθετήσει. Ακόμα και οι εκπρόσωποι τους, που συμμετέχουν στα τηλεοπτικά σουπερ μάρκετ της ενημέρωσης το μόνο που έχουν να πουν είναι συνθήματα και αφορισμούς.

Η λογική του «άσπρου –μαύρου» έχει πλέον κυριαρχήσει και ο έλληνας οδηγείται ως «πρόβατο» στην σφαγή. Τα κόμματα που υποστηρίζουν την δανειακή σύμβαση περιορίζονται στην χρήση εκβιαστικών διλλημάτων του στυλ «αν δεν το κάνουμε δεν θα υπάρξει επόμενη μέρα» . Η ίδια ακριβώς στάση τηρείται και από τα κόμματα που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο τάσσονται ενάντια στην σύμβαση και στους όρους που περιέχει. Και ο έρμος ο έλληνας , σιωπηλός και απορημένος παρακολουθεί την ανταλλαγή συνθημάτων και ενίοτε κατηγοριών μεταξύ 100 ανθρώπων που τον χρησιμοποιούν , για να νομιμοποιούν την ύπαρξη τους. Στην πραγματικότητα τις μέρες αυτές αυτό που αποδομείται πρώτα από όλα είναι η ίδια η δημοκρατία και η λειτουργία της .

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα συναντήθηκα με ένα επιχειρηματία κατασκευαστή που δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες. Όπως ήταν φυσικό ξεκινήσαμε να μιλάμε για τις προοπτικές της αγοράς και έτσι η κουβέντα οδηγήθηκε στο τι «πρέπει να γίνει». Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε ιδέα για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της μίας ή της άλλης επιλογής. Δεν ήξερε , τι σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης και τι θα σημάνει η απόρριψη της. Και όμως ο για πολλούς συμπατριώτες του είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες των Κυκλάδων. Και για να μη νομίζετε ότι πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση τα ίδια ακριβώς συμπτώματα , αναγνωρίζω και σε πολλούς εκπροσώπους των ΟΤΑ, δημάρχους και αντιδημάρχους και αιρετούς. Οι άνθρωποι αυτοί, κάθε φορά που κάθονται να μιλήσουν το μόνο που έχουν να πουν είναι ότι ακούν από την TV και ότι δηλώνουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που τους υποστηρίζουν.

Ξέρετε ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος; Η αντίδραση των ανθρώπων όταν αρχίσουν να συνειδητοποιούν τις συνέπειες των επιλογών εκείνων που υποτίθεται ότι τους εκπροσωπούν. Όταν θα διαπιστώσουν ότι η μία ή η άλλη επιλογή τους άφησε χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι , χωρίς ελπίδα τότε θα μεταμορφωθούν σε ένα τεράστιο «ποτάμι» οργής το οποίο θα παρασύρει τα πάντα στο διάβα του.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki