Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πειραματόζωο η ακίνητη περιουσία

Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στη χώρα είναι κάτι πρωτόγνωρο . Με επιχείρημα την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας , ο έλληνας πολίτης βρίσκεται πλέον σε ένα περιβάλλον στυγνού εκβιασμού και απίστευτου πολιτικού «τσαμπουκά» , όπου ο καθένας που κατέχει δημόσιο αξίωμα επιχειρεί να κάνει ότι θέλει με πρόσχημα «την διάσωση της χώρας.» . Να πάρουμε ένα απλό παράδειγμα.

Το προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος που περιορίζει την εκτός σχεδίου δόμηση στα 2/3 της Ελλάδας και το οποίο παρά της θυελλώδεις αντιδράσεις όλων των φορέων της αγοράς ακινήτων δεν έχει αποσυρθεί έχει καμία σχέση με την οικονομική διάσωση της χώρας; Μάλλον όχι. Με πιο επιχείρημα , η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν το αποσύρει; Μήπως είναι και αυτό απαίτηση της τρόικα ; Αν είναι, οι τροϊκανοί που έχουν απαιτήσει μία τέτοια ρύθμιση γιατί δεν βγαίνουν οι κκ Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκης να μας το πουν ευθέως; Προφανώς, η τρόικα δεν γνωρίζει το παραμικρό για την συγκεκριμένη ρύθμιση γιατί πολύ απλά δεν την ενδιαφέρει. Όμως τα εκατομμύρια των ελλήνων που προέρχονται από την περιφέρεια και έχουν ένα «κομμάτι γης» το οποίο αχρηστεύεται από την ρύθμιση αυτή , θα δουν την αξία της περιουσίας τους από την μία στιγμή στην άλλη να συρρικνώνεται ή και να απαξιώνεται επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι . Το πιο ωραίο από όλα είναι ότι , η ρύθμιση αυτή δεν έχει την παραμικρή νομιμοποίηση όχι μόνο από τον ελληνικό λαό αλλά ακόμα και από τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και φυσικά ούτε από τον πρωθυπουργό .

Τι συμβαίνει λοιπόν; Πολύ απλά πλέον ο «λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» και για αυτό ο καθένας που κάθεται σε μία καρέκλα νομίζει ότι οι ζωές και οι περιουσίες των ελλήνων είναι πειραματόζωα στα οποία μπορεί να εφαρμόσει τις ιδέες του. Πλήθος τα παραδείγματα ανάλογων συμπεριφορών. Από πού να αρχίσει και από πού να τελειώσει κανείς. Από τις συντάξεις , η έκδοση των οποίων καθυστερεί περισσότερο από ένα χρόνο; Από τα χρήματα των κοινοτικών προγραμμάτων δεν εκταμιεύονται με αποτέλεσμα επιχειρήσεις και επαγγελματίες να κινδυνεύουν με χρεωκοπία; Από το εφάπαξ ;…

Η κατάσταση πλέον είναι αφόρητη καθώς , η ελληνική κοινωνία καλείται να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον απόλυτης αυθαιρεσίας από την πλευρά των κυβερνώντων αλλά και κάποιων που ασκούν δημόσια διοίκηση . Όλοι αυτοί , νομοθετούν αποφασίζουν και εκτελούν χωρίς καμία ηθική και πολιτική νομιμοποίηση. Και να ήταν μόνο αυτό; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν παίρνουν ούτε καν τις ευθύνες των επιλογών τους. Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση Παπανδρέου, ο οποίος τώρα θυμήθηκε ότι η πολιτική μείωσης των μισθών οδηγεί σε αδιέξοδο. Λες και αυτός δεν ήταν ο πρωθυπουργός , του οποίου η Κυβέρνηση νομοθέτησε όλα αυτά τα μέτρα που έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο κλείνοντας τα αυτιά στις φωνές που επισήμαιναν ότι πχ η απαξίωση της οικοδομής θα οδηγήσει σε μεγάλη ύφεση.

Για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο μία λύση υπάρχει: Να πάρει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί και οι πολιτικοί να έχουν την λαϊκή εξουσιοδότηση για τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Και μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο που η επιφυλακτικότητα και η δυσπιστία έχουν φθάσει στο ζενίθ μία καλή ιδέα θα ήταν , μετά τις εκλογές να ισχύουν μόνο οι νόμοι που περιλαμβάνονται στα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων εξουσίας. Έτσι , οι πολίτες δεν θα αιφνιδιάζονται και η πολιτική θα επανακτήσει την αξιοπιστία της.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki