Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εμμεση δήμευση ...

Όταν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα έφτασε η πληροφορία ότι ,σε υπόμνημα που διακινείται σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο ,περιλαμβάνεται εκτός των άλλων η πρόταση της αναδρομικής αύξησης από 1.1.2012 των αντικειμενικών αξιών κατά 25% , την εκλάβαμε ως κακόγουστη φάρσα. Κανείς από το δημοσιογραφικό επιτελείο του realestatenews.gr δεν μπορούσε να πιστέψει ότι υπάρχει ανθρώπινος νους που κόντρα σε κάθε ηθική θα μπορούσε να προτείνει κάτι τέτοιο το οποίο ισοδυναμεί με δήμευση της ακίνητης περιουσίας χιλιάδων ελλήνων.

Και όταν μιλάμε για δήμευση κυριολεκτούμε. Δηλαδή , ο εμπνευστής αυτής της πρότασης αντί να φορολογήσει τον «αέρα που αναπνέουμε» σκέφτηκε ότι τα 8.000.000 έλληνες ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να δεχτούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους με το επιχείρημα ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας τους έχει αυξηθεί την περίοδο της κρίσης κατά 25%! Προφανώς σκέφτηκε , ότι μετά από τόσους πετυχημένους εκβιασμούς του στυλ : «η ψηφίζετε ή χρεοκοπούμε» ο ελληνας μπορεί να ανεχτεί τα πάντα. Πως αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνεύσει κανείς ένα μέτρο το οποίο σε συνδυασμό με τα τεκμήρια, τον ΦΑΠ, το ειδικό τέλος ακόμα και την επιβολή φόρου κατοχής στα εκτός σχεδίου θα οδηγήσει άμεσα χιλιάδες έλληνες σε αδυναμία πληρωμής των φορολογικών τους υποχρεώσεων;

Στην συγκεκριμένη περίπτωση -και με την προϋπόθεση ότι η πληροφορία αληθεύει και γίνει πράξη- δεν μιλάμε πλέον για μία πολιτική ανάγκης. Μιλάμε για πολιτική αφανισμού. Μιλάμε για πολιτικές που ο έλληνας δεν τις έχει βιώσει ποτέ στην σύγχρονη ιστορία του. Αν δεν πρόκειται για προϊόν της σκέψης ενός νοσηρού μυαλού το μέτρο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η «λεωφόρος» που οδηγεί αργά η γρήγορα σε πτώχευση εκατομμύρια έλληνες οι οποίοι από το υστέρημα τους απέκτησαν κάποια ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Και εύλογα αναρωτιέται κανείς: Θα υπάρξει έλληνας πολιτικός που θα μπορεί να υποστηρίξει μία πολιτική που δεν έχει κανένα στοιχείο ηθικής; Θα υπάρξει έλληνας πολιτικός που θα μπορέσει ακόμα και με πρόσχημα της χρεωκοπία της χώρας να αιτιολογήσει στους συμπατριώτες του την αρπαγή της περιουσίας τους; Θα υπάρξει έλληνας ο οποίος θα σταθεί αδιάφορος σε μία τέτοια προοπτική;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρόταση αυτή τελικά , θα απορριφθεί από του υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Θα είμαστε ευτυχείς αν η πρόταση αυτή δεν ανταποκρίνεται στις προθέσεις της Κυβέρνησης και απλώς είναι μία από τις εκατοντάδες διαρροές που γίνονται καθημερινά στα πλαίσια της πολιτικής χειραγώγησης. Θα αισθανθούμε , μάλιστα ανακούφιση αν ακούσουμε τον υπουργό των Οικονομικών να δηλώνει ότι πρόκειται «για ασύστολά ψεύδη». Αν όμως δεν γίνει τίποτε από αυτά ,πιστεύουμε ότι από τον Οκτώβριο 2009 , μέχρι ακολουθείται ένα καλά μελετημένο σχέδιο αναδιανομής της περιουσίας των ελλήνων , το οποίο μεθοδεύεται με γρήγορους ρυθμούς .

ΥΓ: Η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικές πηγές αλλά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημοσίευση της όταν δεν υπήρξε διάψευση δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας : www.tovima.gr στο οποίο αναφέρονταν μεταξύ των άλλων ότι στις προτάσεις για τα μέτρα αναφέρεται : «Φορολογία: αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 25% αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012, ανάκληση ευνοϊκών ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλαγή των προϊσταμένων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που δεν πιάνουν τους στόχους, τοποθέτηση γενικού γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων με εξειδίκευση στο αντικείμενο, επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών, εκδίκαση του 50% των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια έως το τέλος Ιουλίου 2012 και του υπολοίπου 50% έως τον Μάρτιο του 2013, προστασία πολιτών που καταγγέλλουν περιστατικά διαφθοράς.»

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki