Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ποιοί θα κερδίσουν απο τα μέτρα;

Η αλήθεια είναι ΜΙΑ: Οι άνθρωποι που προΐστανται των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος θέλουν να εκδιώξουν τη μεσαία τάξη από τα ακίνητα. Από τη μία πλευρά καθιστούν την κατοχή ασύμφορη και από την άλλη περιορίζουν τις δυνατότητες εκμετάλλευσης τους είτε με την αύξηση της φορολογίας είτε με την συρρίκνωση των δυνατοτήτων αξιοποίησης τους. Πλέον αυτό έχει γίνει φανερό και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα .Το ερώτημα που ανακύπτει είναι το γιατί; Η ερμηνεία της απειλής της χρεωκοπίας θα μπορούσε να σταθεί αν τα μέτρα είχαν καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα. Όμως αυτό που διαπιστώνει κάθε έλληνας είναι ότι παράλληλα με τους φόρους , τα τέλη και τις άλλες επιβαρύνσεις η πολιτική που εφαρμόζεται στοχεύει στην διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου για την δόμηση από την οποία θα αποκλείονται οι περισσότεροι έλληνες. Θέλετε παραδείγματα; Οι περιορισμοί στην εκτός σχεδίου δόμηση, η αύξηση της αρτιότητας, το «πάγωμα» των εντάξεων νέων περιοχών στο σχέδιο πόλης είναι μερικές από τις παρεμβάσεις οι οποίες δεν μπορούν να ερμηνευτούν με κανένα άλλο τρόπο πέραν της αποδοχής ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν βάλει κατά νου να περιορίσουν τη σχέση του έλληνα με το ακίνητο στην ιδιοκατοίκηση και στην καλύτερη περίπτωση στην ιδιοκτησία μίας δεύτερης κατοικίας. Φαίνεται ότι για αυτούς η ιδιοκτησία ισοδυναμεί με έγκλημα.

Αναφορικά δε, με την προσπάθεια χιλιάδων επαγγελματιών να βγάλουν το ψωμί τους είτε ως επιχειρηματίες είτε ως εργαζόμενοι είναι ένα θέμα που προφανώς το κρίνουν με τη λογική της «παράπλευρης απώλειας». Μέχρι πριν από λίγες μέρες κανείς από αυτούς δεν το ομολογούσε ώσπου ο υπουργός Περιβάλλοντος σε μία τηλεοπτική συνέντευξη του είπε την αλήθεια για τις μύχιες σκέψεις του. Αναφερόμενος στο θέμα του ενεργειακού πιστοποιητικού που επιβάλλεται στις μισθώσεις είπε ξεκάθαρα : «εμείς είμαστε - και λυπάμαι που το λέω έτσι - με τους ενοικιαστές.» Με αυτό το απλό και ξεκάθαρο τρόπο μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ την αλήθεια.

Και φυσικά, ο καθένας έχει το δικαίωμα να είναι με όποιον θέλει. Αν όμως ασκεί πολιτική με βάση την λαϊκή εντολή δεν έχει κανείς το δικαίωμα να είναι με κάποιους και να πολεμά κάποιους άλλους επειδή έτσι το θέλει. Χωρίς τη λαϊκή εντολή τέτοιου είδους πρακτικές αγγίζουν τα όρια της αυθαιρεσίας. Αν δεχτούμε ότι, οι φόροι ήταν προϊόν ανωτέρας βίας τότε το ερώτημα που ανακύπτει είναι όλες αυτές οι πολεοδομικές και χωροταξικές παρεμβάσεις που επηρεάζουν την ζωή εκατομμυρίων γιατί προωθούνται και κυρίως γιατί τίποτε από όλα αυτά δεν υπάρχει στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2009;

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki