Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το έγκλημα των "300"

Η είδηση που δημοσίευσε χθες το realestatenews.gr ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων αλλά και των ευθυνών της Κυβέρνησης –της σημερινής και της προηγούμενης- για την κατάντια της αγοράς ακινήτων. Η απόφαση, της ισπανικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την προσέλκυση αγοραστών απο το εξωτερικό , ουσιαστικά αποδεικνύει το μέγεθος της αδιαφορίας των συνόλου των ελλήνων πολιτικών για την αγορά ακινήτων .

Η σύγκριση όμως κάνει φανερό και κάτι άλλο ακόμα πιο σοβαρό: Δείχνει ότι και οι ΄300 του ελληνικού κοινοβουλίου πιστεύουν ότι , η κτηματαγορά και η οικοδομή είναι αναλώσιμες.

Τι και αν η κατρακύλα έχει κοστίσει τουλάχιστον δύο μονάδες ύφεσης;

Τι και αν η κατακόρυφη πτώση έχει οδηγήσει 100.000 εργαζόμενους στην ανεργία και 2.500 μεσιτικές επιχειρήσεις σε λουκέτο;

Τι και αν η βουτιά έχει κοστίσει τουλάχιστον 200 δις. ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων ;

Όλα αυτά για τους έλληνες πολιτικούς είναι εντελώς αδιάφορα αφού συνεχίζουν την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει στο σημερινό χάλι και μάλιστα με μεγαλύτερη σφοδρότητα και ακόμα μεγαλύτερη επιμονή.

Οι ισπανοί λοιπόν , οι οποίοι ούτε χαζοί ούτε αφελείς είναι , κατάλαβαν το αυτονόητο δηλαδή ότι : η βιομηχανία της κατοικίας είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Και τι έκαναν;

-Κατέγραψαν το αδιάθετο απόθεμα,

-Οργάνωσαν στο εξωτερικό, παρουσιάσεις και στο εσωτερικό γραφεία εξυπηρέτησης υποψήφιων αγοραστών

-Σχεδίασαν μία εκστρατεία προβολής χρησιμοποιώντας όλα τα παρεχόμενα εργαλεία

-Περιόρισαν την φορολογία

Ήδη , τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν, καθώς οι πωλήσεις ανέβηκαν και η ισπανική αγορά βρίσκεται στην πρώτη δυάδα των περιοχών στις οποίες θέλουν να αποκτήσουν σπίτι οι βρεταννοί. Σίγουρα , όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, η ισπανική κατοικία θα βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Τι έκαναν οι δικοί μας; Τίποτε. Εκτός και αν η συστηματική προσπάθεια για πτώση των τιμών και υποβάθμιση της αγοράς, είναι η βασική πολιτική προσέλκυσης ξένων αγοραστών, που έχουν στο μυαλό τους. Και για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται , μπορεί αυτό που έχουν στο μυαλό τους ο κ Βενιζέλος, ο κ. Παπακωσταντίνου, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπαδήμος είναι ότι, αν οι έλληνες αρχίζουν να ξεπουλάνε την περιουσία τους για μία «μπουκιά ψωμί» αυτό αρκεί για να έλθει ο γερμανός οικοδόμος, ο βρετανός μανάβης και ο γάλλος φούρναρης στην Ελλάδα και να γίνει ιδιοκτήτης.

Σίγουρα αυτή είναι δοκιμασμένη συνταγή και την έχουμε βιώσει με όσα έχουν γίνει στο Φαληράκι της Ρόδου, στην Χερσόνησο της Κρήτης και σε άλλα τουριστικά θέρετρα του τόπου. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όμως είναι ότι δεν έχουν την λαϊκή εντολή για να εφαρμόσουν πολιτικές υποβάθμισης και απαξίωσης. Η ευθύνη όμως είναι συλλογική και αφορά όλο το πολιτικό σύστημα , αφού κανένας από τους ΄300 από το Οκτώβριο του 2009 δεν έκανε κάμια παρέμβαση στην Βουλή. Κανένας , δεν κατέθεσε ένα σχέδιο νόμου για την ανάκαμψη της αγοράς και την προσέλκυση επενδυτών. Κανένας δεν κατέθεσε ούτε μία ερώτηση για την έλλειψη πολιτικής.

Όλοι αδιαφόρησαν και έτσι έγιναν συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται τους τελευταίους 26 μήνες σε βάρος της αγοράς ακινήτων και της εξοχικής κατοικίας. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και οι Ισπανοί για να μας δείξουν ότι αλλού κάποιοι άλλοι σκέπτονται και πράττουν για το συμφέρον των πολιτών και της οικονομίας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki