Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κίνητρα με ονοματεπώνυμο;

Μία παράξενη ιστορία εκτυλίσσεται στο κέντρο της Αθήνας. Επίκεντρο η αγορά ακινήτων στο Μεταξουργείο αλλά και στο Γεράνι , στην κολασμένη περιοχή των ναρκωτικών και της παρανομίας. Αυτές , λοιπόν οι περιοχές γνώρισαν από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της υποβάθμισης. Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ από ναρκωτικά, λαθρομετανάστευση και εγκληματικότητα οδήγησαν τις τιμές των ακινήτων στο ναδίρ. Περιουσίες άλλαξαν χέρια έναντι εξευτελιστικού τιμήματος. Μαγαζιά εγκαταλείφτηκαν σε μία νύκτα από τους έλληνες επιχειρηματίες και στην θέση τους βρέθηκαν κινέζοι , πακιστανοί, ρώσοι και ότι άλλο μπορεί να περάσει από τον ανθρώπινο νου.

Οι φήμες, που δεν έχουν διαψευστεί, κάνουν λόγο για αγορές εκατοντάδων σπιτιών στο Μεταξουργείο σε διάστημα λίγων ετών-ίσως και λιγότερο. Κάποιες άλλες φήμες , μιλούν για αγορά κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή πέριξ από το Γεράνι που χρησιμοποιήθηκαν στην συνέχεια ως υπνωτήρια από αλλοδαπούς ιδιοκτήτες. Η πραγματικότητα είναι ότι στα χρόνια της εξαθλίωσης κάποιοι έφευγαν και κάποιοι άλλοι αγόραζαν φτηνά δημιουργώντας ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε πολύ χαμηλές τιμές. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι τιμές των κατοικιών που προσφέρονται στην συσκευασία του λοφτ είναι οι μοναδικές που συγκρατούνται στα ύψη τους.

Ξαφνικά, οι πηγές του κακού φαίνεται ότι στερεύουν, αρχής γενομένης από τον ΟΚΑΝΑ , που τροφοδοτούσε με ναρκομανείς τα τελευταία χρόνια τη γειτονιά. Οι άνθρωποι αυτοί με την σειρά τους συνέβαλλαν σε αποφασιστικό βαθμό στην υποβάθμιση όχι μόνο της αγοράς ακινήτων αλλά και της εμπορικής δραστηριότητας. Σήμερα ανακοινώθηκε , η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τις μεταβιβάσεις και τις μισθώσεις ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή. Θετική αναμφίβολα η πρωτοβουλία από την οποία όμως κάποιοι θα επωφεληθούν.

Σίγουρα αυτοί που θα κερδίσουν δεν είναι εκείνοι που απέκτησαν ένα ακίνητο από κληρονομιά ούτε οι υπέργηροι που έχουν ριζώσει εκεί για δεκαετίες. Αυτοί που θα κερδίσουν είναι εκείνοι που επένδυσαν αγοράζοντας εκμεταλλευόμενοι από την εγκληματικότητα και οι οποίοι έκτισαν ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε πρωτόγνωρα χαμηλά τιμές. Είναι κακό το κέρδος θα σκεφτεί κανείς ; Είναι κατακριτέα η διορατικότητα ή μήπως είναι επιλήψιμη η επιχειρηματικότητα; Όχι φυσικά. Αλλά αυτό δεν ισχύει σε περιπτώσεις που το παιγνίδι παίζεται «με σημαδεμένη τράπουλα» . Για να μη αιωρούνται λοιπόν ερωτήματα, ίσως μαζί με την ανακοίνωση των κινήτρων ο αρμόδιος υπουργός θα έπρεπε να κάνει γνωστά στην κοινή γνώμη και τα ονόματα εκείνων που επένδυσαν στην περίοδο της παρακμής. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα βουλώσουν τα στόματα εκείνα που κάνουν λόγο για κίνητρα με ονοματεπώνυμο

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki