Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ασφαλιστική Ακινητη Αδιαφορία

Καμιά φορά όσο καλοπροαίρετα και αν θέλεις να αντιμετωπίσεις αυτά που συμβαίνουν γύρω σου δεν μπορείς ... Το ρεπορταζ για την ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων είναι αποκαλυπτικό: όχι τόσο για την εγκατάλειψη όσο για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και το εποπτεύον υπουργείο την ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

Την στιγμή λοιπόν που ο αρμόδιος υπουργός προσπαθεί να εμφανίσει μία εικόνα που παραπέμπει στο "ή ταν ή επι τας" πετσοκόβοντας συντάξεις , αλλάζοντας τον προγραμματισμό ζωής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και οδηγώντας σε εξαθλίωση πολλούς , ακόμα δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΕ για την ακίνητη περιουσία των ταμείων πέραν μίας δήλωσης για κάποια εταιρία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες δηλώσεις έχουν κάνει κατα καιρούς όλοι οι προκάτοχοί του αλλά πέραν τούτου ουδεν...

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι ταυτόχρονα με τις αλλάγές που αφορούν στους ασφαλισμένους θα έπαιρνε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αξιοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών ταμείων. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να έρχεσαι και να μιλάς για περικοπές και για "ταμείο που δεν έχει μία " ενώ εδώ και ένα χρόνο περίπου βρίσκεσαι σε αυτή την καρέκλα και δεν έχεις κάνεις απολύτως τίποτε για να μαζέψεις, να συμμαζέψεις,να πουλήσεις , να επαναδιαπραγματευτείς , να μισθώσεις και τέλος πάντων να βγάλεις ότι μπορείς για να περιορίσεις τις απώλειες των ασφαλισμένων που πληρώνουν μία ζωή.

Θα περίμενε λοιπόν ταυτόχρονα να αποκάλυπτε :

-πόσα πληρώνουν , που και σε ποιούς τα ταμεία για ενοίκια συγκρίνωντας παράλληλα τις μισθωτικές συμβάσεις με αντίστοιχες της αγοράς.

-ποσα εισπράτουν νοίκια και απο που εισπράττουν τα ταμεία συγκρίνωντας παράλληλα τις μισθωτικές συμβάσεις με αντίστοιχες της αγοράς

-τις εναλλακτικές δυνατότητες αξιοποίσης της ακίνητης περιουσίας των ταμείων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων.

-την επαναδιαπραγμέτευση όλων των μισθωμάτων είτε αυτών που εισπράττει είτε αυτών που πληρώνει.

-την θέσπιση "μερίσματος" κατα τα πρότυπα των ξένων ασφαλιστικών ταμείων που έχουν επενδύσει τα διαθέσιμα τους σε ακίνητη περιουσια.

Αντ' αυτού προτίμησε τον ίδιο εύκολο δρόμο που είχαν ακολουθήσει όλοι οι προκάτοχοι του. Να φορτώσει όλα τα βάρη στους ασφαλισμένους και να αφήσει όλα τα κακώς κείμενα στην θέση τους αφήνοντας τις όποιες παρεμβάσεις για το μέλλον. Αυτού του είδους όμως οι συμπεριφορές κάνουν το κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα απο το τι πιστεύει να αισθάνεται θύμα...

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki