Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Συνέταιροι με το ΔΝΤ!!!

Θα είναι το ασφαλιστικό και το εργασιακό η θρυαλίδα εξελίξεων; Μετά τη αποδοκιμασία Ξυνίδη στην εσωκομματική αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ μπήκε και η ΠΑΣΚΕ του Δημοσίου η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως η πολιτική που ακολουθείται δεν έχει καμία στήριξη από την παράταξη.Οι προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα συνδικαλιστές τονίζουν μεταξύ άλλων ότι "σοσιαλισμός και βαρβαρότητα δεν μπορούν να συμπορευθούν", προσθέτουν ότι "η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποικία της τρόικας" και προειδοποιούν ότι οι αντοχές των εργαζομένων τελείωσαν. Απο την άλλη πλευρά, η καθιερωμένη(!) παραίτηση του συνταγματολόγου, υπουργού, αρθρογράφου της εφημερίδας τα "ΝΕΑ"... κ. Λομβέρδου δεν φαίνεται να αμβλύνει τις αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόματος το οποίο επιχειρεί έστω και την ύστατη ώρα να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Στη δημοσιότητα θα δοθούν την Παρασκευή, μετά τη νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 12:00, και στη Βουλή θα κατατεθούν τη Δευτέρα τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. «Ξεκινήσαμε μια τεράστια προσπάθεια που αναγνωρίζετε και διεθνώς. Οι αποφάσεις μας είναι αναγκαίες για την διάσωση της χώρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος και πρόσθεσε: «Αναζητούμε βιώσιμες λύσεις και σε βάθος χρόνου. Τώρα πρέπει να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές. Αύριο θα συζητήσουμε το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό. Χρέος μας να διαφυλάξουμε την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος σε βάθος χρόνου και με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν, μας περιμένουν ακόμη δύσκολα χρόνια έντονης προσπάθειας και επιμονής. Τα περισσότερα οδυνηρά μέτρα όμως λαμβάνονται τώρα στην αρχή.» και σε μία προσπάθεια να αναδείξει την ευαισθησία της Κυβέρνησης του μέσω του εργασιακού που πηγαίνοντας για υπογραφή στην Ηρώδου Αττικού μπήκε στην Βουλη συμπλήρωσε :«Θέλουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που θα προστατεύει τους πιο ευάλωτους. Αποφασίσαμε να φέρουμε και τις εργασιακές ρυθμίσεις στη Βουλή. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετα την σύσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, τον υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη (σ.σ. μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έχει εξαφανιστεί ο ίδιος και ο καταγγελτικός του λόγος απο τις ενημερωτικές εκπομπές στις οποίες περιφέρετο μέχρι την 3η Οκτωβρίου), τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Πάντως , σε δημοσιογραφική ερώτηση για ενδεχόμενη διαφωνία της τρόικας σε ό,τι αποφασισθεί από την κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης δήλωσε: “Οι δανειστές μας είναι συνέταιροι. Η συζήτηση μαζί τους δεν σταματά”.

Η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Τρία επιπλέον μέτρα τα οποία δεν υπάρχουν στην ελληνική έκδοση του μνημονίου περιλαμβάνει η αγγλική έκδοση που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα, υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βασίλης Μουλόπουλος, Ευαγγελία Αμανατίδου - Πασχαλίδου και Μιχάλης Κριτσωτάκης, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. Μεταξύ άλλων, τα μέτρα αυτά προβλέπουν η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να κυμαίνεται κάτω από 2,5% του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010-2060. Επίσης, προβλέπεται η άμεση εφαρμογή της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο στα 65 έτη, ενώ ορίζεται ότι μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες για τα όρια ηλικίας, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης θα "παγώσουν" και θα εξεταστούν μετά την θέσπιση των νέων κανόνων.

Ενστάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με πληροφορίες εκφράζει ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για σειρά διατάξεων που αφορούν στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου άρχισε από σήμερα και θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες την επεξεργασία του νομοσχεδίου και σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί ως αντισυνταγματική τη διάταξη που αναφέρεται στην αναλογία μισθού σύνταξης καθώς και στην ενοποίηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης με επαγγελματικά ταμεία. Οι Ανώτατοι δικαστές με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις θεωρούν ότι δεν είναι ξεκάθαρα τα όρια ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων για την έξοδο από την ενεργό υπηρεσία ενώ θεωρούν ότι υπάρχουν λανθασμένες αναφορές σε πολλά από τα άρθρα του σχεδίου νόμου. Ακόμη επισημαίνουν ότι στο νομοσχέδιο εμπλέκονται συνταξιοδοτικές διατάξεις που αφορούν δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς οι ίδιοι μπορούν να αποφανθούν μόνο για τον δημόσιο τομέα. Τέλος θα κριθούν αντισυνταγματικές και ρυθμίσεις που εμπλέκουν διατάξεις για συνταξιούχους του ΙΚΑ και των ταμείων του Δημοσίου τομέα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki