Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ετσι στήθηκε το παιγνίδι...

Ακόμα και οι τράπεζες αρχίζουν να μιλούν ξεκάθαρα για το παιγνίδι που παίζουν οι οίκοι αξιολόγησης σε βάρος της ελληνικής οικονομίας με στόχευση πλέον το ευρώ.

Κείμενο απο την διεύθυνση μελετών της ALPHA Bank εμμέσως πλήν σαφως μιλά για στόχευση της Moody’s με την πρόσφατη υποβάθμιση , που εστιαζόνταν στο "να ενισχύσει την τεράστια αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές ομολόγων των χωρών της Ν. Ευρώπης και της Ιρλανδίας". " Tο κύριο αποτέλεσμα της παρεμβάσεως της Moody’s ήταν να διατηρήσει και ενδεχομένως να ενισχύσει την τεράστια αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές ομολόγων των χωρών της Ν. Ευρώπης και της Ιρλανδίας, επιτείνοντας τους κινδύνους για τους επενδυτές από την κρίση δημοσίου χρέους που επιβαρύνει τις χώρες αυτές και τη Ζώνη του Ευρώ ως σύνολο. Το ότι η παρέμβαση ήταν λιγότερο επώδυνη του αναμενομένου, οφείλεται ασφαλώς στην αποφασιστικότητα των Αρχών της Ευρωζώνης, που έχουν ήδη λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη της σταθερότητας στις ευρωπαϊκές αγορές χρήματος και ομολόγων." , αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ανάλυσης της τράπεζας και συνεχίζει  :

" οι αγορές έχουν αρχίσει να βλέπουν με καχυποψία τις εκτιμήσεις των Moody’s και Standard & Poor. Σε λίγο δε, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πολύ πιο ευκρινέστερα, παρά την τεράστια αβεβαιότητα που έχουν ήδη δημιουργήσει οι ανωτέρω εταιρείες αξιολόγησης".

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki