Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Υπάρχει "κρυφή ατζέντα";

Αρχίζουν επισήμως, από σήμερα οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τριμερή αντιπροσωπεία της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, για το πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Η 20μελής επιτροπή από τους τρεις οργανισμούς θα μείνει στην Ελλάδα τουλάχιστον δέκα ημέρες και θα έχει επαφές εκτός από το υπουργείο Οικονομικών και με άλλα υπουργεία, κοινωνικούς φορείς και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι διαβουλεύσεις αφορούν στο τριετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα Ecofin του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν την ενεργοποίηση του μηχανισμού.
Φυσικά προβάλλουν αρκετά ερωτηματικά όπως για παράδειγμα: η ατζέντα , τα όρια στην πρόσβασή των υπαλλήλων της τροϊκας στα αρχεία των δημοσίων υπηρεσιών, το πλαίσιο διαπραγμάτευσης και τα περιθώρια άρνησης που έχει η Κυβέρνηση στις προτάσεις των τριών. Οι δηλώσεις που έκανε χθες , ο υπουργός Οικονομικών , δεν ικανοποιούν τον πολίτη-φορολογούμενο-ψηφοφόρο καθώς η εξάμηνη εμπειρία απέδειξε ότι μεταξύ λόγων και πράξεων μεσολαβεί το χάος. Η ύπαρξη άλλωστε "κρυφής ατζέντας" δεν έχει διαψευστεί.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki