Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πακέτο προτάσεων απο τους μεσίτες για την αγορά ακινήτων

Πακέτο προτάσεων προς την Κυβέρνηση για την άμεση ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων, αύξηση του τζίρου στις ελληνικές εταιρείες που ασχολούνται με την οικοδομή και μείωση της ανεργίας που έχει αυξηθεί κατακόρυφα κατέθεσαν οι μεσίτες. Οι προτάσεις αυτές θα ανακουφίσουν όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων από την παράλογη και ληστρική υπερφορολόγησή των. Θα πρέπει να μην περιμένετε ούτε μία μέρα διότι η αγορά έχει παγώσει και εάν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα θα διαλυθεί.

Κανείς πλειστηριασμός σε ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας και αλλαγή στον τρόπο αξίας των ακινήτων προς πλειστηριασμό.

Νομοθετική ρύθμιση των δανείων σε δανειολήπτες που έχουν δανειστεί σε ελβετικό φράγκο λόγω της αύξησής του έναντι του ευρώ.

Να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες και να καταργηθούν οι συντελεστές εμπορικότητας άμεσα με ένα μοναδικό συντελεστή για όλες τις περιοχές γύρω στο 30%. Είμαστε πρόθυμοι να λειτουργήσουμε ξανά ως μέλη της επιτροπής για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών έχοντας πραγματικές αξίες για όλη την Ελλάδα.

Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης με κριτήριο την κατοχή ακινήτων διότι υπάρχει μεγάλη αδικία για αυτούς που έχουν κληρονομήσει ακίνητα, για αυτούς που έχουν δανειστεί και είναι δέσμιοι των τραπεζών αλλά και για όλους αυτούς που όταν τα πράγματα στην Ελλάδα ήταν ευνοϊκά αποταμίευσαν σε ακίνητα αντί να τα διοχετεύσουν στο εξωτερικό.

Να υποχρεωθούν οι Τράπεζες να ξεκινήσουν να εκταμιεύουν στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους και σε όσους βέβαια μπορούν να αποπληρώνουν μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις βάσει του εισοδήματός τους.

Να υπάρχει μερικό κούρεμα σε δάνεια που έχουν λάβει οι ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω της σημερινής μείωσης στην τιμή τους και ειδική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια χωρίς οι δανειολήπτες να χάνουν τα ακίνητά τους.

Να υποχρεωθούν οι Τράπεζες να επιμηκύνουν το χρόνο αποπληρωμής δανείων από δανειολήπτες που δε μπορούν, λόγω χαμηλού εισοδήματος, να εξυπηρετήσουν τις μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές τους δόσεις και να μην υπερβαίνει η δόση το 15% του πραγματικού αποδεδειγμένα εισοδήματός τους.

Να μειωθούν τα τέλη μεταγραφής – προσημείωσης και υποθήκης στα υποθηκοφυλακεία – κτηματολογικά γραφεία

Κίνητρα σε όσους θέλουν να επενδύσουν σε ξενοδοχεία ή τουριστικές εγκαταστάσεις που χρήζουν ανακαίνισης ή που αγοράζουν εκτάσεις για κατασκευή τουριστικών ακινήτων (που σε μια πενταετία θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή).

Μείωση φορολογίας σε Έλληνες που επαναπατρίσουν χρήματα για να τα επενδύσουν σε ακίνητα.

Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να είναι κλιμακωτός ώστε να πληρώνουν όλοι και από λίγο και ιδιαίτερα χαμηλός σε αυτούς οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα ή είναι άνεργοι.

Ο φόρος ακινήτων να υπολογίζεται ανά ακίνητο και όχι στο άθροισμά τους.

Δεν θα πρέπει να πληρώνεται καθόλου φόρος για τα οικόπεδα, τα αγροτεμάχια, τα ημιτελή ακίνητα και σε όσα ακίνητα δεν ηλεκτροδοτούνται.

Αποποινικοποίηση της αδυναμίας πληρωμής για φόρους σε ακίνητα.

Άρση σε όσους είχαν δεσμευθεί ή κατασχεθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί από την εφορία εφόσον έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους σε μηνιαίες δόσεις.

Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο με αποτέλεσμα να κλονίζεται η οικογενειακή ηρεμία. Πλήττεται η αξιοπρέπεια των ιδιοκτητών και δημιουργούνται προβλήματα στις εν γένει σχέσεις.

Όλοι οι φόροι είναι ψεύτικοι και εξωπραγματικοί επειδή το ίδιο ψεύτικες και εξωπραγματικές είναι οι αντικειμενικές αξίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki