Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σε γερμανικά χέρια τα αεροδρόμια

Με εφάπαξ τίμημα 1,234 δισ. ευρώ και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, η κοινοπραξία FRAPORT AG- SLENTEL Ltd ανακηρύχτηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέος επενδυτής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ο προτιμητέος επενδυτής προσέφερε για την Ομάδα Α 609 εκατ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 11,3 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό και 625 εκατ. ευρώ και 11,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για την Ομάδα Β αντίστοιχα. Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν ανέρχονται σε περίπου 330 εκατ. ευρώ σε χρονικό ορίζοντα τεσσάρων ετών, ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε περίπου 1,4 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον του εφάπαξ τιμήματος και του ετήσιου εγγυημένου καταβλητέου μισθώματος.

Η συμμετοχή της γερμανικής Fraport -που διαχειρίζεται ορισμένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια παγκοσμίως- στο συγκεκριμένο σχήμα ξεπερνά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το 65%. Πρόκειται, λοιπόν, για τη μεγαλύτερη γερμανική επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια, όπως και από την είσοδο της ελληνικής οικονομίας στην εποχή του μνημονίου.

Η τοποθέτηση της γερμανικής εταιρείας στην ελληνική αγορά με έδρα τη Φρανκφούρτη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στηρίχθηκε στο μοντέλο πρόβλεψης για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού που εφάρμοσε το κονσόρτσιουμ των Fraport-Slentel. Η ελληνογερμανική συμμαχία (η Slentel είναι θυγατρική του Ομίλου Κοπελούζου) έχει προβλέψει για τα επόμενα χρόνια στα περιφερειακά αεροδρόμια αύξηση κυκλοφορίας σε ποσοστό 30%.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki