Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αλλαγή πλεύσης απο το ΤΑΙΠΕΔ;

Υπέρ της υλοποίησης προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με τρόπο που θα αποτρέπει ευκαιριακούς επενδυτές αλλά και την πώληση περιουσιακών στοιχείων κάτω από εύλογες αξίες, τάχθηκε χθες ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Πασχάλης Μπουχώρης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, όπου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τοποθέτηση του νέου προέδρου και του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Εμμανουήλ Κονδύλης και διευθύνων σύμβουλος ο Πασχάλης Μπουχώρης, με ψήφους δέκα «ναι», οκτώ «όχι» και μία «παρών». Υπέρ της πρότασης του υπουργείου Οικονομικών ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατά ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ενώ «παρών» δήλωσε η ΔΗΜΑΡ.

Στην ομιλία του ο Π. Μπουχώρης υποστήριξε ότι «σκοπός του προγράμματος αξιοποίησης είναι η μείωση του χρέους αλλά πρώτιστα ο σκοπός είναι αναπτυξιακός», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «το ΤΑΙΠΕΔ εργάζεται για τη μεγιστοποίηση του οφέλους για την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, ακολουθώντας ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, πολύ αυστηρές ανοιχτές διεθνείς διαδικασίες οι οποίες αποτρέπουν ευκαιριακούς επενδυτές και αποτρέπουν και την πώληση περιουσιακών στοιχείων κάτω από εύλογες αξίες».

Όπως εξάλλου ανέφερε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, το χρονοδιάγραμμα του επιχειρησιακού προγράμματος, από τη φύση του είναι τέτοιο που χρειάζεται ανοχές και είναι αντικείμενο αναπροσαρμογών.

Ανέφερε, επίσης, ότι με βάση το υπάρχον επιχειρησιακό σχέδιο έχουν ολοκληρωθεί διαγωνισμοί αξίας 5 δισ. ευρώ και περίπου 3 δισ. έχουν εισπραχθεί, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι δευτερογενείς επενδύσεις πάνω σε περιουσιακά στοιχεία και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki