Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα παράλογα της Δημόσιας Περιουσίας

Εσοδα μόλις 108,90 ευρώ είχε την τελευταία δεκαετία ο προϋπολογισμός από τη δραστηριότητα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), μέσω του σχετικού κωδικού (ΚΑΕ 2547). Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή η εταιρεία που σήμερα διαχειρίζεται περί τα 80.000 ακίνητα, είναι μονίμως ζημιογόνα με αποτέλεσμα το δημόσιο να έχει λάβει σχεδόν μηδενικό μέρισμα από το 2004 μέχρι σήμερα.

Το απίστευτο νούμερο περιέχεται σε απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα προς τον βουλευτή Γ. Ντόλιο ο οποίος είχε ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα του προϋπολογισμού από κρατικούς οργανισμούς.

Γιατί είχε τόσο μικρά έσοδα ο προϋπολογισμός; Μα γιατί η ΕΤΑΔ, που προήλθε από τη συγχώνευση της ΚΕΔ με την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, είναι μονίμως ζημιογόνα, πολλές συμβάσεις που έχει αμφισβητούνται στα δικαστήρια και σχεδόν το 70% των ακινήτων της είναι καταπατημένα, αγνώστου εκμεταλλεύσεως, αμφισβητούμενα, κλπ. Τα μεγέθη έχουν αξία καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση για την αξιοποίηση κρατικών ακινήτων, ενώ παράλληλα εκφράζονται φόβοι για πώληση κρατικής περιουσίας με χαμηλό τίμημα. Η σημερινή διοίκηση της ΕΤΑΔ επιχειρεί να συμμαζέψει, υπό την πίεση της τρόικας, την κατάσταση με τα κρατικά ακίνητα, χιλιάδες από τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

ΠΗΓΗ: Euro2day

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki