Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι δανειστές πιέζουν για τον αιγιαλό

Η θέσπιση νομοθεσίας για το χωροταξικό σχεδιασμό και ο καθορισμός των παράκτιων ζωνών αποτελεί μία από τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσει η ελληνική πολιτεία, όπως αναφέρεται στο αδημοσίευτο κείμενο του μνημονίου. Στο πεδίο του χωροταξικού σχεδιασμού  θα πρέπει, με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο του 2014, να καταρτιστεί ένα σχέδιο δράσης  που θα περιλαμβάνει τις ημερομηνίες για την ψήφιση των απαιτούμενων νομοθετημάτων.

Στόχος είναι να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται για την αξιοποίηση εκτάσεων γης. Στόχος είναι η διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης κρατικης ακίνητης περιουσίας, η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ιδιωτών και η μείωση των εμποδίων για την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων.

ΕΤΑΔ
Όπως επισημαίνεται,  η αποστολή, οι στόχοι και η στελέχωση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου έχουν αναθεωρηθεί με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της στην διαχείριση και «ωρίμανση» των ακινήτων που μεταφέρονται στο Ταμείο Αποκρατικοποίησεων. Επίσης, ακίνητα υπουργείων που δεν χρησιμοποιούνται θα μεταφερθούν στην ΕΤΑΔ έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να αξιολογήσει ποια ακίνητα είναι αξιοποιήσιμα

Εμπορικές μισθώσεις
Στα εμπορικά ακίνητα,  ο νόμος που θεσπίστηκε μειώνει την ελάχιστη μισθωτική διάρκεια στα τρία χρόνια. Στα τουριστικά ακίνητα, όπου ήδη η βραχείας διάρκειας εκμίσθωσή τους έχει καταστεί πιο εύκολη, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα δημιουργηθεί νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές πρακτικές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki