Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σχέδιο νόμου κερκοπόρτα για τουριστικά ακίνητα

Πράσινο φως για την μακροχρόνια μίσθωση φιλέτων όπως πχ Ανάβυσος , την μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων σε ξενοχεία συνιδιοκτησίας αλλά και για την "αξιοποίηση" του αιγιαλού δινει το σχέδιο νόμου «σκούπα» για τον τουρισμό, που τεθηκε , σε δημόσια διαβούλευση . Συγκεκριμένα προβλέπεται :

-Ακίνητα του καταργηθέντος Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που περιήλθαν στο υπουργείο, τα οποία διαθέτουν άδεια δόμησης ξενοδοχείου, δύνανται να εκμισθώνονται μακροχρονίως άνω των 12 ετών και μέχρι 99 έτη. Ως όρος έχει τεθεί η διατήρηση της λειτουργίας των μονάδων εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις τους. Η πρόβλεψη αυτή καλύπτει την προοπτική μίσθωσης και του Ξενία Αναβύσσου, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα τουριστικά «φιλέτα» στην παραλιακή ζώνη της Αττικής. Τα έσοδα από τις μισθώσεις θα δίνονται αποκλειστικά για εκπαιδευτικές δράσεις.

- Για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας πλην τουριστικών δημοσίων κτημάτων σε όμορα καταλύματα το αντάλλαγμα που καταβάλλεται στο Δημόσιο υπολογίζεται για το 2014 από τον πολλαπλασιασμό του 1/4 της μέσης τιμής δίκλινου δωματίου χωρίς επιβαρύνσεις, όπως η τιμή αυτή δηλώνεται στο ΞΕΕ για κάθε ξενοδοχείο επί τον αριθμό των κλινών. Επίσης, επιτρέπεται η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού, παραλίας, συνεχόμενου ή παρακείμενου θαλάσσιου χώρου έμπροσθεν σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων ή καταλυμάτων 5 ή 4 αστέρων δυναμικότητας 300 κλινών ή οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων για την κατασκευή ή μετασκευή υφιστάμενων εξεδρών επί πασάλων ή πλωτών προβλητών ή μόλων μήκους έως 30 μέτρων για την επιβίβαση και αποβίβαση από σκάφη μήκους έως 8 μέτρων, πελατών των καταλυμάτων.

-Η δημιουργία ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας επιτρέπεται και με τη μετατροπή υφιστάμενων ξενοδοχείων εντός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων εφόσον έχουν κατασκευαστεί νομίμως ή έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις περί αυθαιρέτων και διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργίας σε ισχύ ή διέθεταν την τελευταία 5ετία σήμα και έχουν κλείσει.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki