Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το παρασκήνιο του μπλόκου

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα καταστρώνουν οι εταιρίες ( Εθνική Πανγαία και  Eurobank Properties) μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για προσωρινό μπλόκο στην συναλλαγή  για τα ακίνητα του δημοσιου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της  οινο Eurobank Properties :

"Σε περίπτωση ανάκλησης της πράξης του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η συναλλαγή θα προχωρήσει κανονικά στην τελική υλοποίησή της όπως αυτή περιγράφεται στο Ενημερωτικό Δελτίο. Σε περίπτωση απόρριψης της προαναφερόμενης αίτησης ανάκλησης και κατά συνέπεια διατήρησης της ισχύος της αρχικής πράξης, η ανωτέρω περιγραφόμενη συναλλαγή δεν θα καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί με συνέπεια το ποσό των €145,81 εκατ να αποδεσμευτεί. Η Εταιρία θα απολέσει τα προβλεπόμενα ετήσια μισθώματα ύψους € 14,06 εκατ καθώς και όλα τα μέχρι σήμερα καταβληθέντα έξοδα, ωστόσο θα εξοικονομήσει τα έξοδα που θα κατέβαλε για τη συντήρηση μεγάλης κλίμακας των 14 ακινήτων. Το ποσό των €145,81 εκατ. της δεσμευτικής προσφοράς για την απόκτηση των 14 ακινήτων θα κατευθυνθεί σε μελλοντικές επενδύσεις."

Υπενθυμίζεται ότι στο ΤΑΙΠΕΔ κοινοποιήθηκε πράξη του αρμόδιου τριμελούς κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κωλύεται προσωρινά η υπογραφή της σύμβασης πώλησης και μίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου". Απο την πλευρά του,  το Ταμείο θα ασκήσει αίτηση ανάκλησης κατά της εν λόγω πράξης, εντός της νόμιμης προθεσμίας. Σημειωνεται ότι  την αίτηση θα υποστηρίξει  η Eurobank Properties,  μέσω άσκησης παρέμβασης υπέρ του ΤΑΙΠΕΔ

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ ανέφεραν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε διευκρινίσεις για τεχνικού χαρακτήρα ζητήματα που σχετίζονται με την αγορά από τους επενδυτές και επαναμίσθωση στο Δημόσιο των 24 ακινήτων. Μάλιστα, εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ θα υποβάλει την αίτηση ανάκλησης κατά της πράξης του αρμόδιου τριμελούς κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αναφορικά με τα ακίνητα, πρόκειται για κτήρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες (από την Ασφάλεια Αττικής μέχρι εφορίες) τα οποία πωλούνται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και στον σχετικό διαγωνισμό είχαν επικρατήσει οι δύο εταιρείες. Για το πρώτο χαρτοφυλάκιο, πλειοδότης με τίμημα 115,5 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Εθνική Πανγαία. Για το δεύτερο χαρτοφυλάκιο, πλειοδότης με τίμημα 145,810 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Eurobank Properties.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki