Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αλλαγές για το θεαθήναι

Διάλογο για το θεαθήναι διεξάγει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τον ληστρικό Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Η «κούρσα» των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων για το ποια θα… πλειοδοτήσει στις επιδερμικές διορθώσεις που επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών στον νόμο -κυρίως για λόγους επικοινωνιακούς- συνεχίζεται σ Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να «χρυσώσει το χάπι» και να κατευνάσει τις αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, προχωράει σε περιορισμένες «εσωτερικές» αλλαγές μεταφέροντας μέρος του φορολογικού βάρους από τις μικρές αγροτικές ιδιοκτησίες στις μεγαλύτερες. Οι αλλαγές εκτιμάται πως θα είναι οριακές, χωρίς να αλλάζουν την εκτίμηση για βεβαίωση φόρων 150 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζεται το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν και τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους λήπτες μεγάλων αγροτικών επιδοτήσεων. Επίσης:

•Σχεδιάζονται μικροαλλαγές στο θέμα των συντελεστών απόστασης από τη θάλασσα, καθώς και στο θέμα των συντελεστών που επιβάλλονται ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας.

•Θα απαλλαγούν από τον φόρο δεσμευμένα από το Δημόσιο ακίνητα, ακίνητα υπό απαλλοτρίωση καθώς και τα διατηρητέα και παραδοσιακά κτίσματα.

•Εξετάζεται να γίνουν ελαστικότερα τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την απαλλαγή από τον φόρο ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το νομοσχέδιο που αναρτήθηκε για διαβούλευση ορίζει ότι για να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΑ κατά 50% ή πλήρης απαλλαγή (για τρίτεκνους και πολύτεκνους) θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: το συνολικό φορολογητέο εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 για τον/τη σύζυγο και κάθε ένα προστατευόμενο τέκνο, το σύνολο της επιφάνειας της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τα 150 τ.μ. για κτίσματα, τα 500 τ.μ. για οικόπεδα και τα 6 στρέμματα για αγροτεμάχια και να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki