Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πολιτική έκρηξη φέρνει ο ενιαίος φόρος

Ο ενιαίος φόρος προκαλεί τριγμούς στη Κυβέρνηση. Πληροφορίες φέρουν ότι δημιουργείται μετωπο βουλευτών στο εσωτερικό τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ που θα αποτελείται κυρίως απο βουλευτές της περιφέρειας και οι οποίοι θα προσπαθήσουν να παρέμβουν για να τροποποποιηθούν οι διατάξεις που αφορούν την φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των κλειστών και των απρόσοδων ακινήτων.

Οι βουλευτές της περιφέρειας μάλιστα τρέμουν στην προοπτική να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δυσαρέσκεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων, το τριήμερο καθώς θα βρεθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Οι βουλευτές δεν ξέρουν πως θα εξηγήσουν στους αγρότες ότι πρέπει να πληρώσουν για τα χωράφια τους, αλλά και στους κτηνοτρόφους για τα μαντριά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για αυτοαναίρεση και υποστηρίζει ότι ο νέος φόρος φέρνει μονιμοποίηση του έκτακτου χαρατσιού, την ώρα που διατείνονται ότι δεν θα λάβουν άλλα μέτρα. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι διατείνονται ότι δεν θα λάβουν άλλα μέτρα, ο νέος φόρος για τα ακίνητα φέρνει μονιμοποίηση έκτακτου χαρατσιού.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε συνέντευξή του τόνισε ότι με το νέο φόρο στα ακίνητα "φορολογούνται πλέον τα κλειστά οικήματα, φορολογούνται τα αγροτεμάχια, φορολογούνται τα ποιμνιοστάσια, φορολογούνται οι αγρότες και όχι απλώς φορολογούνται, αλλά με την κατάργηση ουσιαστικά της προστασίας της πρώτης κατοικίας πάμε σε κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας" μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για "άδικη φορολογία σε πολίτες που δεν έχουν εισόδημα με σκοπό τη δήμευση, λοιπόν, της ιδιωτικής περιουσίας, η δημόσια περιουσία παραδίδεται και παραδίδεται για ένα κομμάτι ψωμί και καταργείται και ο τρίτος πυλώνας της υπόστασης ενός κράτους, ο πυλώνας εκείνος που προστατεύει την ιδιωτική και τη δημόσια περιουσία, που είναι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας".

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι στο σχέδιο της κυβέρνησης που δόθηκε για διαβούλευση ο φόρος επιβάλλεται επί κάθε συγκεκριμένου ακινήτου, η εισπραξιμότητά του εκτιμάται πολύ χαμηλά, δεν υπάρχει αφορολόγητο όριο, οι κοινωνικές εξαιρέσεις συνιστούν εμπαιγμό και οι εξαιρέσεις για τις επιχειρήσεις είναι προβληματικές, υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ.

Τους κυβερνητικούς εταίρους διαψεύδει κατηγορηματικά το νέο χαράτσι, αναφέρει το ΚΚΕ, "για μη επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων". Και προσθέτει: "Ο ενιαίος φόρος ακινήτων οδηγεί σε τρομακτική αύξηση της φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από: Τη μονιμοποίηση του δήθεν έκτακτου χαρατσιού στη λαϊκή κατοικία, τη φορολόγηση κάθε μικροϊδιοκτησίας ανεξάρτητα από τη χρήση της, τη φορολόγηση κάθε σπιθαμής γης που μπορεί να οικοδομηθεί με αβάσταχτους συντελεστές και την φορολόγηση των μικροαγροτών". "Την ίδια στιγμή, ο ενιαίος φόρος ακινήτων περιλαμβάνει νέες φοροαπαλλαγές για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Η φορολόγηση των ακινήτων των μονοπωλίων εκπίπτει ως δαπάνη" αναφέρει το ΚΚΕ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki