Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το ανέκδοτο με τους Κινέζους

Τη δυνατότητα σχεδίασης και υλοποίησης ενός οικισμού υψηλών προδιαγραφών, με σκοπό την πώληση ακινήτων σε Κινέζους πολίτες, εξετάζει η κινεζική εταιρεία Jao Design . Χθες στελέχη της , είχαν συνάντηση στο υπουργείο Αναπτυξης και στην συνέχεια άρχισαν να διαρέουν πληροφορίες  για "μεγάλο επενδυτικό σχέδιο"  οι οποίες όπως είναι φυσικό αναπαράχθηκαν απο το σύνολο του τύπου. Οι πληροφορίες αυτές εφεραν  την εταιρία  , να αναζητά εκταση στα παράλια της Αττικής για να κτίσει κατοικίες για κινέζους αγοραστές. Οι ίδιες πληροφορίες , εμφανίζουν ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Αττικής, που σημαίνει ότι ενδιαφέρονται πιθανότατα για τη δημιουργία συγκροτημάτων τόσο εξοχικών όσο και μόνιμων κατοικιών.

Προκειμένου να γίνει ρεαλιστική αξιολόγηση του ενδιαφέροντος , θα πρέπει να αναλογιστούμε ανάλογες "πληροφορίες" για το ενδιαφέρον των καταριανών για το Ελληνικό , οι οποίες μάλιστα συντηρήθηκαν απο τον πρωθυπουργό της εποχής εκείνης τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και οι οποίες αποσκοπούσαν στην διαμόρφωση πολιτικού κλίματος. Αν ληφθεί μάλιστα υπόψη η κινέζικη αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης , τότε εύκολα μπορεί να γίνει η αξιολόγηση του ενδιαφέροντος.

Για την ιστορία να αναφέρουμε , ότι η εταιρεία JAO Design International (www.jaodesign.com) ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1984 και έχει φέρει εις πέρας πάνω από 1.000 έργα στην Κίνα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται:

1) Συγκρότημα οικολογικών ουρανοξυστών Shishi Yangneiting (424.000 τ.μ.)

2) Οικισμός Seaview Gardens στο Quanzhou, Fujian Province (πάνω από 300 κατοικίες σε 680 στρέμματα)

3) Κεντρικό διαμέρισμα της πόλης Yueqing, Zhejiang Province (18,2 τ.χλμ.)

Επίσης, έχει λάβει πάνω από 100 βραβεία στην Κίνα και διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των: 1) 1ο Χρυσό Φοίνικα του Asia Pacific Hospitality Design Competition για το ξενοδοχείο Xiguan Hutong Courtyard (2012) 2) UN-Habitat Dubai International Award για την ανάπλαση του Hohhot Islamic Street (2008) 3) Grand Prize για τον σχεδιασμό της πόλης Huayang New City (2006)

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki