Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στον "αέρα" η Αφάντου

Tην ακύρωση της τρέχουσας διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου Ρόδου και την έναρξη διαδικασιών για την προκήρυξη νέου σύντομου διαγωνισμού, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την Τετάρτη την ακύρωση του διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου Ρόδου λόγω αλλαγής στρατηγικής για την αξιοποίησή του και την επαναπροκήρυξη νέου διαγωνισμού σε σύντομο διάστημα. Επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για Αφάντου Επτά επενδυτικά σχήματα είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για το παραθαλάσσιο ακίνητο, συνολικής έκτασης 1.858 στρεμμάτων, και είχαν προθεσμία μέχρι τις 22 Μαΐου να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους.

Σε ανακοίνωσή του, το ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι ο διαγωνισμός ακυρώνεται, καθώς στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους και τους τοπικούς φορείς το Ταμείο διαπίστωσε πως θα πρέπει να προκριθεί η αξιοποίηση του βορείου τμήματος του ακινήτου και η τουριστική χρήση. Πηγή από το ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε στο Reuters ότι ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί σε ένα με δύο μήνες και θα ολοκληρωθεί σε μία φάση με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Ανάμεσα σε αυτούς που είχαν προκριθεί για την αξιοποίηση του ακινήτου, που περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών, ήταν η Lamda Development, η οποία έχει αναλάβει και την αξιοποίηση του IBC για 90 έτη. Νωρίτερα φέτος, το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο NCH Capital ανέλαβε την διαχείριση του ακινήτου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα προς 23 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή στιγμή τρέχουν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση του Ελληνικού, του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς και για την πώληση 28 ακινήτων του Δημοσίου. Όπως επίσης αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, και τις απόψεις που διατυπώθηκαν από τους τοπικούς φορείς στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), προκρίνονται:

α) η κατά προτεραιότητα αξιοποίηση του βορείου τμήματος του ακινήτου (Golf Αφάντου)

β) η έμφαση από το ΕΣΧΑΔΑ στη γενική χρήση «Τουρισμός – Αναψυχή» και στις επιμέρους αναπτύξεις που αυτή επιτρέπει, ως αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά βέλτιστη επιλογη

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki