Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Βοήθεια" απο τρόικα για καταπατημένα

Tη σφοδρή αντίδραση του WWF Ελλάς προκαλεί η προτροπή της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. (Task Force) για νομιμοποίηση καταπατήσεων γης και αυθαιρέτων κτισμάτων άνευ όρων. Μέσω επιστολής προς τον επικεφαλής της, Χ. Ράιχενμπαχ, η οποία κοινοποιείται και στον πρόεδρο της Κομισιόν Μ. Μπαρόζο, η οργάνωση επισημαίνει πως με τη νομιμοποίηση κάθε αυθαιρεσίας και παρανομίας καταπατάται βάναυσα η Συνθήκη της Ε.Ε, ενώ συνιστά ενέργεια περιβαλλοντικά εγκληματική και οικονομικά παράλογη. Η οργάνωση επισημαίνει ότι καταπατάται βάναυσα η ίδια η Συνθήκη της Ε.Ε. Με αφορμή αναφορά μετά από συνάντηση ειδικών της Ομάδας Δράσης με την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και συμβούλους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ ότι πρέπει να βρεθεί διαδικασία νομιμοποίησης καταπατήσεων γης και αυθαιρέτων κτισμάτων, ανεξάρτητα από τον τρόπο δημιουργίας τους, το WWF Ελλάς σε όλους τους τόνους υπογραμμίζει:

* Παραβιάζεται η Συνθήκη της Ε.Ε. που προβλέπει την ασφάλεια δικαίου ως θεμελιώδη αρχή που είναι κοινή για όλα τα κράτη - μέλη αλλά και ο στόχος για την προστασία και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, καθώς και τη συνετή και ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων.

* Είναι περιβαλλοντικά εγκληματική, αφού δεν εκτιμάται από πουθενά η περιβαλλοντική επιβάρυνση, ειδικά σε προστατευόμενες και οικολογικά ευαίσθητες περιοχές.

* Αποτελεί διάκριση εις βάρος των νομοταγών πολιτών που υπέστησαν το διοικητικό και οικονομικό βάρος της τήρησης των διαδικασιών δόμησης και χρήσης γης.

* Είναι οικονομικά παράλογη, καθώς το κράτος απεμπολεί το δικαίωμα είσπραξης των προστίμων, τα οποία προβλέπει η πολεοδομική και δασική νομοθεσία και σε πολλές περιπτώσεις είναι υπερπολλαπλάσια των προβλεπόμενων από τη νέα νομοθεσία προστίμων «τακτοποίησης».

Επιπλέον επιβαρύνει το κράτος με το ανυπολόγιστο κόστος εξυπηρέτησης οικισμών που ποτέ δεν σχεδίασε. Το WWF Ελλάς καλεί την Task Force να τηρήσει τη νομοθεσία της Ε.Ε. βοηθώντας την Ελλάδα να επιβάλει το κράτος δικαίου που ποτέ δεν είχε και να εισπράξει τα νόμιμα πρόστιμα, προωθώντας παράλληλα μια κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης. Οι προτάσεις της Ομάδας Δράσης, αντί να θεραπεύουν πληγές, στην πραγματικότητα τις επιδεινώνουν, ενώ διογκώνουν το πιο μακροπρόθεσμο κόστος της περιβαλλοντικής αποκατάστασης, προειδοποιεί  το WWF .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki