Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Χαράτσι : Αποφασίζει η τρόϊκα

Η μέθοδος είσπραξης του φόρου, ύψους 3 δισ ευρώ, επί των ακινήτων, αν δηλαδή θα διατηρηθεί το ΕΕΤΗΔΕ μέσω ΔΕΗ ή η ελληνική κυβέρνηση θα πείσει την τρόικα για τη δυνατότητα είσπραξης του τέλους μέσω άλλης οδού μπαίνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τροίκα. Τα ανοικτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, που παραλλήλως αποτελούν και αιτίες απώλειας εσόδων, είναι επίσης :

- το «κενό» ύψους 2 δισ. ευρώ στους προϋπολογισμός των ασφαλιστικών ταμείων, μέρος του οποίου θα πρέπει να καλυφθεί μέσω της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

- η εφαρμογή της εισφοράς (2 τοις χιλίους επί του τζίρου των επιχειρήσεων) υπέρ ΟΑΕΕ, μέσω της οποία έχουν προϋπολογισθεί έσοδα ύψους 600 εκ ευρώ τη διετία 2013-14. Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να μην εφαρμόσει τη ρύθμιση και να καλύψει το «έλλειμμα» από τις «μαϊμού» συντάξεις.

- η είσπραξη ποσού 550 εκ. ευρώ, σε ετήσια βάση, ως μέρισμα του Δημοσίου για τις προνομιούχες μετοχές που διαθέτει στις τράπεζες έναντι της κεφαλαιοποίησής τους.

- η κατάρρευση των φορολογικών εσόδων, η οποία προσωρινά καλύπτεται από τη μείωση των δαπανών, λόγω της «στάσης πληρωμών» - η μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο, μέσω άμεσων απολύσεων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki