Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δεν κάνουν πίσω για το χαράτσι

Επιμένει η τροϊκα για το χαράτσι !Μέλη του οικονομικού επιτελείου θεωρούν μεγάλο «αγκάθι» την εμμονή της τρόικας να διατηρηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ για έναν χρόνο ακόμη, κάτι με το οποίο διαφωνεί η κυβέρνηση που επιμένει ότι θα πρέπει από τον Ιούνιο να καθιερωθεί το ενιαίο τέλος ακινήτων. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος μίλησε και χθες με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για το θέμα αυτό, αναμένεται σήμερα να δεσμευθεί ότι μέσα από το ενιαίο τέλος θα εισπραχθούν κανονικά τα έσοδα και θα επιχειρήσει να καθησυχάσει τους εκπροσώπους των δανειστών μας, οι οποίοι θεωρούν πιο αξιόπιστο μηχανισμό είσπραξης τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις ρυθμίσεις των λεγόμενων «κόκκινων» στεγαστικών δανείων έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, ενώ υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθούν λύσεις και για το θέμα του αριθμού των δόσεων για την κάλυψη οφειλών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις ρυθμίσεις των λεγόμενων «κόκκινων» στεγαστικών δανείων έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, ενώ υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθούν λύσεις και για το θέμα του αριθμού των δόσεων για την κάλυψη οφειλών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύγκλιση σε υψηλό βαθμό έχει σημειωθεί για το νομοσχέδιο που αφορά στη ρύθμιση των ενυπόθηκων δανείων νοικοκυριών. Τα θέματα εστιάζουν:

1. Στο διάστημα κατά το οποίο θα επανεξετάζεται η περίπτωση του δικαιούχου που εντάσσεται στην τετραετή περίοδο χάριτος. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης όριζε τα δύο χρόνια και η τρόικα ήθελε να γίνει ανά έτος.

2. Στο ύψος του επιτοκίου αποπληρωμής της μηνιαίας δόσης στη διάρκεια της τετραετούς περιόδου χάριτος. Το υπουργείο πρότεινε σταθερό 1,5%, η τρόικα αντιτείνει να ακολουθεί τη διακύμανση του επιτοκίου της ΕΚΤ.

3. Στο όριο της περιουσίας. Το υπουργείο είχε βάλει τα 300.000 ευρώ κινητής και ακίνητης περιουσίας, η τρόικα θέλει είτε ακριβής προσδιορισμό είτε αυτός ο πήχυς να κατέβει.

4. Στη δόση που θα πληρώνει ο δανειολήπτης από τη στιγμή που θα υποβάλει αίτηση στο νόμο Κατσέλη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Το υπουργείο ορίζει ως ελάχιστη καταβολή τα 40 ευρώ μηνιαίως, η τρόικα επιμένει σε αύξηση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki