Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εδω τα καλά ακίνητα. Προλάβετε...

Την ανάπτυξη και αξιοποίηση, μέσω ιδιωτών, πέντε ακινήτων τού δήμου Πειραιά, ενέκρινε - με απόφασή του - ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, . Τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν και θα αξιοποιηθούν, μέσω συμβάσεων παραχώρησης, με προεπιλογή. Ειδικότερα πρόκειται για:

1. Το ακίνητο τού πύργου Πειραιά, συνολικής δομημένης επιφάνειας 32.931 m2, που αναπτύσσεται σε είκοσι δύο (22) ορόφους και το οποίο είναι ημιτελές.

2. Το ακίνητο τής πρώην Ράλλειου σχολής, συνολικής δομημένης επιφάνειας 19.327 m2 , που αναπτύσσεται σε πέντε ορόφους και τρία υπόγεια, από τα οποία λειτουργούν μόνο το ισόγειο και τα υπόγεια, ενώ οι υπόλοιποι χώροι είναι ημιτελείς.

3. Το ακίνητο τού κεντρικού Δημαρχείου Πειραιά, συνολικής δομημένης επιφάνειας 6.804 m2 , που αναπτύσσεται σε εννέα ορόφους και τρία υπόγεια.

4. Το ακίνητο επί της οδού Ρετσίνα 45-47, με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 10.517 m2, εντός του οποίου υφίσταται διώροφο διατηρητέο κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.200 m2.

5. Το ακίνητο επί της οδού Θηβών 50 και Φαλήρου, με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 9.890 m2 , εντός του οποίου υφίσταται διώροφο κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 450 m2.

Με τη σύμβαση θα παραχωρείται η χρήση και εκμετάλλευση των παραπάνω ακινήτων για σαράντα (40) έτη. Ο παραχωρησιούχος θα αναλάβει την υποχρέωση αποπεράτωσης των ημιτελών κτιρίων, της κατασκευής και του εκσυγχρονισμού των υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και την αποκατάσταση τού διατηρητέου κτίσματος. Οι όροι της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να προχωρήσει η διενέργεια διεθνούς κλειστού διαγωνισμού σε δύο φάσεις, για την αξιοποίηση πέντε δημοτικών ακινήτων, έχουν εξεταστεί ήδη σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης τις τελικές αποφάσεις για την αξιοποίηση του ακίνητου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα θα λάβει αύριο, Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Ειδικότερα, στην ατζέντα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιλαμβάνεται το άνοιγμα της μοναδικής δεσμευτικής προσφοράς που έχει υποβληθεί στον διαγωνισμό παραχώρησης της Κασσιόπης από το αμερικανικών συμφερόντων fund NCH Capital. Το έργο προβλέπει ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη, σε έκταση 490 στρεμμάτων και επί ακτογραμμής μήκους 725 τμ. Εξαιρείται από την αξιοποίηση το ιδιωτικό δάσος που υπάρχει εκεί. Το κοινό θα έχει πρόσβαση στην παραλία και τη λίμνη εντός του ακινήτου. Προβλέπεται η πώληση των μετοχών της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού που θα συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και στην οποία θα μεταβιβαστεί για 99 χρόνια το εμπράγματο δικαίωμα επί της γης. Ταυτόχρονα αναμένεται να εγκριθεί η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για το Παλιούρι Χαλκιδικής καθώς και για την παραχώρηση 5 απαλλοτριωμένων οικοπέδων παραπλεύρως της Αττικής Οδού (χώροι εμπορικής υποστήριξης). Στην περίπτωση του Παλιουρίου έχει κατά καιρούς εκδηλωθεί ενδιαφέρον (προφορικά τουλάχιστον) από ρωσικές εταιρείες αφού η Χαλκιδική είναι ο υπ’ αριθμόν ένα προορισμός των ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Το ακίνητο αποτελείται από το κάμπινγκ και το Ξενία με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 211 στρεμμάτων. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Ξενία (3.658 τ.μ.) και οι εγκαταστάσεις του κάμπινγκ (1.128 τ.μ.).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki