Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Βραχονησίδες: "Μνημείο προχειρότητας"

Σε φιάσκο μπορεί να καταλήξει η περίφημη αξιοποίηση νησιών και βραχονησίδων καθώς πολλά απο αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά βράχια . Παράλληλα κύμα αντιδράσεων προκαλεί η διαροή της λίστας με τα προς "αξιοποίηση" νησιά και βραχονησίδες καθώς απο χθές άρχισαν οι αντιδράσεις απο τις τοπικές κοινωνίες.

Το γαϊτανάκι των αντιδράσεων ξεκίνησε χθές με την διαροή μίας λίστας με περίπου 40 νησιά που θα προσφερθούν προς αξιοποίηση. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και δύο "βράχια" που βρίσκονται στη Τήνο (το realestatenews.gr σε ρεπορταζ με τίτλο "Δρακονήσι και Μνημόνιο είχε αποκαλύψει ότι πρόκειται για βράχους με προβληματική πρόσβαση απο την στεριά και χωρίς καμία ουσιαστική δυνατότητα αξιοποίησης). Αυτά ήταν η αιτία να εκδοθεί μία οργισμένη ανακοίνωση απο τον δήμο του νησιού στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ επισημαίνεται ότι πρόκειται για μία "απαράμιλλης ελαφρότητας πρόταση" ο εμπνευστής της οποίας δεν πέρασε απο τη βραχονησίδα "ούτε με αεροπλάνο" . Παράλληλα προειδοποιεί με μαζικές αντιδράσεις απο το σύνολο του πληθυμού του νησιού. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση ο δήμαρχος του νησιού αναφέρει :

"Μπορεί η πολιτεία να έχει γυρίσει την πλάτη στους Δήμους, από κάθε άποψη και κυρίως οικονομικά, την ίδια ώρα που η μία νέα αρμοδιότητα διαδέχεται την άλλη, για ένα όμως να είναι βέβαιη: Κινήσεις του τύπου ενοικιάζεται για 50 χρόνια η βραχονησίδα «Δρακονήσι», δε θα περάσουν έτσι. Από το υστέρημα της τσέπης μας και από το πλεόνασμα της ψυχικής μας δύναμης, θα αντισταθούμε στην απαράμιλλης ελαφρότητας πρόταση. Πιστεύω ότι όποιος συμπεριέλαβε την πανέμορφη και άγρια βραχονησίδα στον κατάλογο (σχετική λίστα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας), δεν πέρασε από κοντά της ούτε με αεροπλάνο! Εξυπακούεται ότι έχει άγνοια του Ειδικού Χωροταξικού της Τήνου (ΦΕΚ 160Δ/27-2-2003: νησίδα Δρακονήσι: (2.3α.6)2: απαγόρευση κάθε δόμησης – εγκατάστασης, κάθε αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, κλπ, κλπ). Γελοιοποιούν οι «υπεύθυνοι» το Ελληνικό Δημόσιο και αποδεικνύουν ότι όλα γίνονται «στο πόδι». Αν και όποτε προκύψει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη νησίδα, θα υπάρξει και η δέουσα απάντηση του Δήμου και των περήφανων δημοτών του."

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki