Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η ανάπτυξη στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 23 Μαΐου



Στροφή προς όφελος της ανάπτυξης επιχειρεί να κάνει η ΕΕ, η οποία χθες, διά του προέδρου της, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 23 Μαΐου. Η Σύνοδος αυτή, που θα αποτελέσει το «βάπτισμα του πυρός» για τον νέο Σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα αναπτυξιακά μέτρα που θα λάβει η ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Πρόθεση του Φρ. Ολάντ είναι να συμπληρωθεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο με ένα νέο Σύμφωνο Ανάπτυξης. Σύμμαχος του Φρ. Ολάντ είναι πλέον και ο ομοϊδεάτης του Ν. Σαρκοζί, πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος θεωρεί ότι η αλλαγή σελίδας στη Γαλλία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να υλοποιηθούν οι αναπτυξιακές προτάσεις της Κομισιόν.

Ωστόσο, οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ των 27 αναμένονται δύσκολες, καθώς, ενώ πολλαπλασιάζονται οι φωνές για την ανάγκη να τονωθεί η ανάπτυξη, παραμένουν οι διαφορές για τους τρόπους επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας. Το Βερολίνο, με την υποστήριξη της πλειοψηφίας των κυβερνήσεων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, υποστηρίζει την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την τόνωση της ανάπτυξης, αλλά αποκλείει οποιαδήποτε λύση κεϊνσιανού χαρακτήρα, δηλαδή μέσω της αύξησης της ζήτησης, όπως ζητεί ο Φρ. Ολάντ. Σε μια προσπάθεια να υπάρξει σύγκλιση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών του Ρήνου, η Α. Μέρκελ και ο Φρ. Ολάντ πρόκειται να συναντηθούν πριν από τις 15 Μαΐου.

Πάντως, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν προτίθεται να αποδεχθεί τη γαλλική πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου. Με την ευκαιρία της σημερινή Ημέρας της Ευρώπης, ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε χθες από τα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Ζ. Μπαρόζο αναγνώρισε ότι ο θετικός αντίκτυπος αυτών των μέτρων δεν θα είναι άμεσος, ωστόσο υποστήριξε ότι αν ληφθούν σύντομα αποφάσεις, τότε στα τέλη του έτους θα φανούν τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια. Π

Πρόκειται για δέσμη μέτρων που αφορούν την αύξηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες και στην «πράσινη» ανάπτυξη, τα ομόλογα έργων, την αύξηση του κεφαλαίου της ΕΤΕ κατά τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ για τη στήριξη των ΜΜΕ και την εφαρμογή ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki