Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μύθοι και αλήθεις για 598 νησιά

Ετοιμα προς διαχείριση είναι περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα.Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έχουν γίνει αρκετές απόπειρες από το ελληνικό δημόσιο να ξεκινήσει η εκμετάλλευση αυτής της ακίνητης περιουσίας, αποσπασματικά, χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο και συνεπώς χωρίς αποτέλεσμα.

1. Την περίοδο 1990 – 1992 προωθήθηκε ο θεσμός των Κτηματικών Ομολόγων, η έκδοση των οποίων υποστηρίζονταν από ολοκληρω- μένες μελέτες αξιοποίησης ακινήτων μεγάλης αξίας. Η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρώθηκε λόγω των πολλαπλών πολιτικών αντιδράσεων που υπήρξαν .

2. Την ίδια περίοδο επιχειρήθηκε η διάθεση ορισμένων άγονων νήσων για μακροχρόνια μίσθωση με διαγωνισμό σε επενδυτές, για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την αύξηση των εσόδων από τη διαχείριση των δημοσίων ακινήτων. Το σχέδιο αυτό δεν ολοκληρώθηκε λόγω πολιτικών αντιδράσεων.

3. Το 2002 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση των νήσων Νέων Στύρων – απέναντι από τα Νέα Στύρα στην Εύβοια – για την ανάπτυξη σύγχρονων τουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων που θα βελτίωναν το τουριστικό προϊόν και τα έσο- δα του Ελληνικού Δημοσίου, ενόψει μάλιστα της Ολυμπιάδας 2004. Ο διαγωνισμός απέβη άγονος.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki