Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Να πως βουλιάζουν τα ταμεία

Την στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού , ακίνητα αντικειμενικής αξίας 255.492.123,36 ευρώ που θα μπορούσαν σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρντ να αποδώσουν περί τα 17 εκατ ευρώ το χρόνο,  παραμένουν αναξιοποίητα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το , το 20% της συνολικής αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τους, όχι μόνο παραμένει αναξιοποίητο αλλά απαξιώνεται καθώς πολλά από τα ακίνητα αυτά έχουν εγκαταλειφτεί με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εμπορική αξία τους.

Το υπουργείο , προσπαθεί να καλύψει τα πράγματα καθώς υποστηρίζει ότι στα αναξιοποίητα ακίνητα περιλαμβάνονται και ακίνητα, η άμεση αξιοποίηση των οποίων δεν είναι δυνατή λόγω προβλημάτων τεχνικής ή νομικής φύσεως (π.χ. διατηρητέα, των οποίων οι εργασίες συντήρησης έχουν πολύ μεγάλο κόστος, ακίνητα για τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές διεκδικήσεις κλπ). Η εμπορική αξία των ακινήτων εκτιμάται κατά περίπτωση και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με παραπομπή του σχετικού φακέλου στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών, και συνεπώς δεν είναι καταγεγραμμένη στο σύνολό της.

Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι την ίδια στιγμή , οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, για την εξυπηρέτηση των στεγαστικών τους αναγκών, μισθώνουν 687 κτίρια, για τα οποία καταβάλλεται συνολικά το ποσό των 2.898.365,28 ευρώ μηνιαίως. Πάντως, τα λιγοστά ακίνητα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που μισθώνονται έχουν αποδώσει τελευταία διετία (το 2010 και το 2011), έσοδα των ύψος των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 37.555.367,34 ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki