Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα: Εκλογές με δεσμεύσεις

Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα βρεθούμε απέναντι στην κάλπη. Η επιλογή θα πρέπει να βασίζεται στην γνώση για τις προθέσεις των υποψηφίων για την αγορά ακινήτων. Ίσως είναι η πρώτη φορά από την μεταπολίτευση που υπάρχουν τόσα ανοικτά θέματα. Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς:

-Αντικειμενικές αξίες

-Φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια

-Φορολόγηση των εκτός σχεδίου αγροτεμαχίων

-Τεκμήρια, πόθεν έσχες και ενοποίηση υφιστάμενων φόρων

-Μείωση των αφορολόγητων σε μεταβιβάσεις , γονικές παροχές και κληρονομιές

-Περιορισμός της εκτός σχεδίου δόμησης

Αυτά , είναι μερικά από τα ανοικτά θέματα , για τα οποία θα κληθεί να νομοθετήσει η επόμενη Κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι κανείς από τους πολιτικούς που έχουν σήμερα κυβερνητικές ευθύνες δεν μιλά καθαρά και ανοικτά για τις προθέσεις τους. Μάλιστα , πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον για την φορολογία κανείς από τους υπεύθυνους δεν απαντά μεταθέτοντας το θέμα για το Ιούνιο. Τότε δηλαδή , που όλα θα έχουν τελειώσει και κανείς δεν θα μπορεί να αντιδράσει , αφού ως γνωστόν οι πολιτικοί ακολουθούν πιστά τον κανόνα σύμφωνα με τον οποίο: «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.» Τα αποτελέσματα αυτής της λογικής , τα είδαμε από την μέχρι τώρα πορεία των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου , οι οποίοι το 2009 , δεν ανέφεραν ούτε λέξη για τα χαράτσια που επέβαλλαν στην συνέχεια με άλλοθι στην «σωτηρία από την χρεωκοπία». Με το σύστημα λοιπόν της παραπλάνησης κατέστρεψαν την αγορά ακινήτων και έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι «καταστρέφουν τα ακίνητα για να τα σώσουν». Μέχρι πρότινος άλλωστε ισχυρίζονταν ότι για όλες αυτές τις φορολογίες έχουν την λαϊκή εντολή.

Όλα δείχνουν ότι και σε αυτές τις εκλογές θα επαναληφθεί το ίδιο έργο. Τα κόμματα αποφεύγουν συστηματικά να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Αφορά το σύνολο των κομμάτων που δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν την ψήφο του έλληνα. Η σιωπή αυτή φυσικά τους επιτρέπει να «αποκεφαλίσουν» την αγορά προβάλλοντας αυτή τη φορά ως άλλοθι είτε το Μνημόνιο ΙΙ είτε την ανατροπή του . Φανταστείτε λοιπόν να τον Μάιο να ψηφίσετε ένα κόμμα το οποίο τον Ιούνιο να εκρίνει :αυξήσεις τις αντικειμενικές , να περιορίσει την εκτός σχεδίου δόμηση και να φορολογήσει με 20% τα εισοδήματα από νοίκια. Και το χειρότερο από όλα; Να μη έχει μπει ούτε λέξη για όλα αυτά.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη , όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν συγκεκριμένες θέσεις για την πολιτική που ακολουθήσου απέναντι στην ακίνητη περιουσία. Να δεσμευτούν για τις προθέσεις και την πολιτική τους . Και όχι με γενικολογίες αλλά με συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα όσα προαναφέραμε. Αυτό θα είναι το πρώτο δείγμα των προθέσεων τους αλλά το κυριότερο τυχόν υπαναχωρήσεις θα νομιμοποιήσουν όλους εμάς τους απλούς πολίτες να μιλάμε για «αρπαγή» και εξαπάτηση. Φυσικά, ο καθένας ξεχωριστά από εμάς δεν μπορεί να παρέμβει μεμονωμένα .Αλλά αν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που σχετίζονται με την αγορά ακινήτων (ΤΕΕ, Συμβολαιογράφοι, Δικηγόροι,Μεσίτες, Κατασκευαστές, Ιδιοκτήτες, Μηχανικοί κα) πιέσουν προς την κατεύθυνση και απαιτήσουν να από τα κόμματα ένα καθαρό λόγο , τότε για πρώτη φορά θα ξέρουμε τις προθέσεις αυτών που ζητούν την ψήφο μας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki